Trst: Spolne usluge na javnih straniščih Ponterossa?

V sosednjem Trstu buri duhove novica o domnevnem nečednem dogajanju na moških javnih straniščih pod Trgom Ponterosso. Nekateri prebivalci in trgovci na območju trga so poročali o pogostih obiskih moških, tudi v majhnih skupinah, ki naj stranišč ne bi uporabljali za male in velike potrebe, temveč za neke druge, seksualne narave – spolne usluge.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Novico je v petek objavil tržaški časnik Il Piccolo, potem ko so z Občine Trst sporočili, da bodo stranišča zaprli. A si je župan Roberto Dipiazza premislil in sporočil, da bodo z zaprtjem počakali.

“Najprej temeljito preverimo, kaj se dejansko dogaja, nato pa poglejmo, katere ukrepe je najbolje sprejeti,” je dejal.

V preteklosti se je že dogajalo

Nekaj ​​podobnega se je pred leti dogajalo na straniščih javnega vrta Tommasini, ko so v sklopu policijske preiskave razkrili večini neznano resničnost: moški vseh starosti, ki so spolno občevali, pogosto tudi na javnih straniščih, tik ob pisoarjih in brez skrbi za morebitne obiske otrok, ki so na stranišče vstopili v spremstvu staršev. Takrat je bilo veliko osumljencev.

Na Ponterossu še ni tako hudo

A očitno tovrstne aktivnosti potekajo tudi tam.

»Toda zapiranje nima smisla,” pravi Luca Bitti, uslužbenec lokala Vecio canal Vecio, ki se nahaja nekaj metrov od javnih stranišč.

“Stranišče je za mesto nujno, zlasti ob turističnem obisku, še bolj pa med dogodki, kot so Barcolana, Oktoberfest ali ko so na voljo stojnice z ulično hrano, tudi zato, ker je pogosto postavljenih malo kemičnih stranišč,” je dejal.

G. Chen iz bara Joyce se strinja: “Zaprtju bi se izognil, bolje bi bilo namestiti kamere.”

Giorgio Marra, lastnik bara “Al Curto”, ki se nahaja na drugi strani trga, pa opozarja: “Če ne bo več možnosti uporabe teh stranišč, bodo ljudje prihajali k nam. Poleg tega je to edino javno stranišče v središču mesta.«

Veliko zanimanja je medtem vzbudila reportaža kanala Telequattro. Novinar Gianluca Paladin je med obiskom stranišč srečal Tržačana srednjih let, ki naj bi skrbel za organizacijo intimnih srečanj med moškimi. Ko je ta zagledal kamere, se je razjezil na ekipo.