Sladka sobota v Kopru (Fotogalerija)

To soboto je bil v Kopru Altroke Sladka Istra. Obiskovalci so lahko uživali v sladki istrski ponudbi, kjer so dišale kroštole, palačinke, fritule in številne druge dobrote za najmlajše ter vse starejše ljubitelje sladkarij.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na Ukmarjevem trgu je bil sicer že od 10. ure zelo živahen vrvež. Na več kot 80 stojnicah so se predstavili slaščičarji, kuharji, vinarji, destilarji in drugi ponudniki. Za sladko ponudbo so letos med drugimi poskrbeli Refoškoladnica iz Marezig, kjer so obiskovalci lahko poskusili posebno sladico pripravljeno ob 1500. obletnici Kopra, koprska krofarna Da Ponte, Čokoladnica la Chocolat, številna lokalna društva, med njimi Šparžinke, Skala Kubed in Dobra volja Škofije, ki so navduševala s pristnimi istrskimi recepti in jedmi s tega območja.

Na prireditvi so, kot omenjeno sodelovali tudi številni lokalni vinarji, med njimi Vina Bordon, posestvo Santomas, Vina Brič, Vinakoper in drugi. Poleg njih pa tudi lokalni pivovarji in ponudniki drugih pijač iz cele Slovenije. Za slane dobrote so poskrbeli Di Kappa tartufi z različnimi jedmi s tartufi, Nori Sushi, ki sta ga ustanovili dve mladi nadobudni kuharski ustvarjalki, Tumova koča na Slavniku in Restavracija Altroke’, ki pripravljata okusne istrske jedi in številni drugi ponudniki.

Sladka zmaga za Vinakoper

Veliko je bilo kulinaričnih navdušencev, sladokuscev in tudi najmlajših, ki so se zabavali v Pikini Deželi. Da je bil letošnji dogodek Altroke Sladka Istra še lepši, so poskrbeli tudi otroci osnovnih šol Mestne občine Koper. Učenci OŠ Dekani, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije in OŠ Koper so namreč skupaj poslikali približno 400 zastavic s svojim portretom in najljubšo sladico, ki so bile razobešene v Pikini deželi in poskrbele za še večjo slikovitost dogodka.