Incident v Jablanici: Napadel novinarja zaradi vprašanja o reševalnih psih (video)

Pripadnik Federalne uprave civilne zaščite Sabahudin Spahović, ki je koordinator reševanja v Donji Jablanici, je napadel novinarja, ki ga je vprašal, zakaj niso vpoklicali reševalnih psov in kako so vse ljudi razglasili za mrtve.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na območju Jablanice se je danes zgodil incident, ko je pripadnik FUCZ (Federalne uprave civilne zaščite) Sabahudin Spahović odrinil fotoreporterja portala Klix.ba in pripadnika Gorske reševalne službe Davorina Sekulića, lastnika reševalnega psa, ki je vztrajal pri odgovorih, zakaj niso takoj vpoklicali na pomoč reševalnih psov.

“Zakaj reševalni psi niso bili angažirani prvi dan?” je Davorin Sekulić vprašal Sabahudina Spahovića, poroča Klix.ba.

“Vsa pomoč, ki je prišla s psi, je prišla prek mehanizma civilne zaščite EU. To ni preprost postopek. Lahko bi koga poklicali zasebno, a želimo, da gre vse skozi sistem,” je dejal Spahović.

Na Sekulićevo izjavo, da ima Bosna in Hercegovina reševalne pse, natančneje GSS Sarajevo, je Spahović ponovil svojo prejšnjo trditev, da BiH nima licenciranih reševalnih psov, in zatrdil, da “v hišah ni bilo nikogar živega”.

“Imamo reševalne pse z licenco za iskanje po ruševinah, nimamo psov z licenco za iskanje trupel. V hišah ni bilo nikogar živega! Ne bova se zdaj kregala! Ne govorite mi o Šmekih, oni nimajo dovoljenja!”

Na izjavo, da to pomeni, da psi, ki so šli v Turčijo in reševali življenja, niso dovolj dobri, se je Spahović razjezil in planil na fotoreporterja ter ga odrinil.

Sekulić je povedal, da jo je na srečo odnesel brez poškodb in dodal: “Žal mi je le, da nisem posnel do konca, ko je rekel ‘Jaz sem tukaj Bog’.”