Ta dodatek k prehrani lahko vašo kavo naredi bolj zdravo

Ljudi, ki uživajo kavo, pogosto opozarjajo, kaj naj se izogibajo dodajanju v ta priljubljen napitek, da bi ohranili njegove zdravstvene koristi. Številni dodatki in sladila lahko zmanjšajo pozitivne učinke kave na zdravje. Vendar pa obstajajo tudi sestavine, ki lahko vašo kavo naredijo še bolj zdravo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Dietetičarji priporočajo dodajanje ashwagandhe, adaptogene rastline, ki je znana po svojih koristnih učinkih na zdravje. Ashwagandha je najbolj znana po zmanjšanju anksioznosti in izboljšanju spanja. Ta rastlina je na voljo v prahu ali tekoči obliki, kar olajša njeno dodajanje v kavo. Priporočena dnevna doza se giblje med enim in šestimi grami, kar omogoča, da občutite njene blagodejne učinke.

Ashwagandha pomaga uravnavati metabolizem ter omogoča telesu in možganom, da se sprostijo in bolje odzivajo na stres. S tem podpira endokrini, živčni, imunološki in kardiovaskularni sistem. Če se borite z anksioznostjo ali prehajate skozi stresno obdobje, vam lahko dodajanje ashwagandhe v kavo koristi.

Strategije za premagovanje anksioznosti in stresa

Glede okusa, ashwagandha ima lahko nekoliko “zemeljski” priokus. Če vam ta okus ni všeč, ga lahko zmehčate z dodajanjem naravno sladkih začimb, kot sta cimet ali muškatni orešček. Tako boste obogatili okus svoje kave in hkrati izkoristili koristi ashwagandhe.