Donatorski projekt Srce za velike zgodbe

Gorenjska banka začenja nov donatorski projekt za trajnost in podporo lokalnim skupnostim 80.000 evrov za boljšo kakovost življenja v lokalnih okoljih

Deli novico s tvojimi prijatelji

Gorenjska banka je predstavila nov donatorski projekt z naslovom Srce za velike zgodbe, s katerim bo zagotovila 80.000 evrov za podporo trajnostnim pobudam in lokalnim skupnostim po vsej Sloveniji. Projekt je sestavni del njihovega širšega ESG programa (okoljsko, družbeno in korporativno upravljanje), ki temelji na odgovornem in trajnostnem poslovanju. Gorenjska banka je zavezana k ustvarjanju trajne vrednosti za vse deležnike, vključno s komitenti, zaposlenimi, lokalnimi skupnostmi in širšim okoljem. Banka s svojim delovanjem prispeva k reševanju globalnih izzivov, kot so podnebne spremembe in socialna neenakost, ter spodbuja inovacije in trajnostne rešitve v lokalnem okolju. Preko ESG iniciativ postavljajo temelje za bolj zeleno in pravično prihodnost, pri tem pa stremijo k odgovornemu ravnanju z naravnimi viri, vključevanju družbene odgovornosti v vse poslovne procese in zagotavljanju transparentnosti v našem delovanju.. S tem projektom banka krepi svojo vlogo pri spodbujanju inovacij in trajnostnih rešitev v lokalnih skupnostih.

Razpis, ki je odprt do 31. oktobra 2024, je namenjen organizacijam, ki delujejo na področjih socialne vključenosti, pomoči ranljivim skupinam, enakopravnosti, varstva okolja in trajnostnega razvoja.

Donatorska sredstva bodo namenjena projektom, ki prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja v lokalnih skupnostih in k varovanju okolja. Gorenjska banka s tem podpira projekte, usmerjene v trajnostno prihodnost, enake možnosti in podporo ranljivim članom družbe.

Projekt banke

Podpora lokalnim skupnostim po Sloveniji, priložnosti za Primorsko

Srce za velike zgodbe gradi na dolgoletni tradiciji Gorenjske banke pri podpiranju lokalnih skupnosti. Donacije predstavljajo več kot zgolj finančno pomoč; so izraz bančne zavezanosti k družbeni odgovornosti in trajnosti, ki ju štejejo za ključni vrednoti sodobnega poslovanja. S podporo inovativnim projektom banka prispeva k oblikovanju bolj vključujoče in trajnostno naravnane prihodnosti.

Predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak je ob začetku projekta poudaril: »Verjamemo, da je vsaka zgodba, ki spreminja življenja ljudi in okolja lokalnih skupnosti na bolje, lahko velika. S ciljno usmerjenimi donacijami in podporo pomembnim projektom ustvarjamo prijaznejše in bolj trajnostno naravnane lokalne skupnosti.«

Prijave na razpis

Prijave na razpis Srce za velike zgodbe so možne preko spletne strani Gorenjske banke, kjer so na voljo tudi vse podrobnosti o pogojih in kriterijih za dodelitev sredstev. Vabljeni, da s svojimi idejami prispevate k izboljšanju kakovosti življenja v svoji skupnosti.