Nova nesreča: Padla vstopna rampa na trajektu Supetar

Hrvaški mediji poročajo, da se je na trajektu hrvaške Jadrolinije nekaj pred 17. uro zgodila nova nesreča. Tudi tokrat je na trajektu, ki s kopnim povezuje otok Cres, padla vstopna rampa. Zaradi podobne nesreče je na Lošinju avgusta so življenje izgubili trije člani posadke.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tokrat zaradi nesreče na trajektu Supetar, ki vozi na liniji med krajem Brestovo na celini in Porozino na Cresu, ni bilo poškodovanih.

“Po prihodu ladje Supetar v pristanišče Brestova, ki vozi na liniji Brestovo-Porozina, je prišlo do tehnične težave na hidravličnem sistemu ladje. Na njej je bilo 10 potnikov in šest avtomobilov, vsi so se izkrcali brez nevarnosti in materialne škode,” so RTL sporočili v Jadroliniji in dodali, da bodo linijo Porozina-Brestova čim prej znova vzpostavili.

Neuradno so pri Jutarnjem izvedeli, da prvi častnik ladje pri spuščanju ladijske rampe ni vklopil hidravlike.

Kot so neuradno izvedeli, so prvega častnika nemudoma suspendirali, tehnične službe Jadrolinije pa poskušajo odpraviti okvaro, torej zamenjati jeklenko in vzpostaviti rampo, da bo ladja lahko nadaljevala z rednim servisom.

Kot jim je povedala tiskovna predstavnica Jadrolinije, rampa naj ne bi padla, ampak so jo držale verige.

“Udara rampe v morje ali kopno ni bilo. Preprosto se ne da zapreti,” je povedala.

Trajekt Supetar je bil zgrajen leta 2004 v ladjedelnici Brodosplit za potrebe Jadrolinije. Sprva je bil namenjen vzdrževanju trajektne linije Split – Supetar, kjer je plul do leta 2008, ko ga je zamenjal m/t Bol.

Nova nesreča Jadrolinijine ladje se je zgodila dan po tem, ko je v javnost pricurljalo poročilo ministrstva za morje, promet in infrastrukturo o nesreči na Lošinju, 11. avgusta letos, ko so umrli trije mornarji.

V osnutku poročila o preiskavi nesreče je navedeno, da je David Sopta, predsednik uprave Jadrolinije, odgovoren za nevzpostavitev sistema upravljanja varnosti v družbi, zahteva pa se kazen v višini 33.180 evrov, kar je najvišja globa za prekršek, za katerega je bil obdolžen po pomorskem zakoniku.

Trajekt