19-letni državljan Kosova, ki je v Izoli spolno nadlegoval ženske, je v priporu

V minulem tednu smo poročali, da so na PU Koper prejeli več klicev mlajših žensk, ki so opozarjale na to, da je v Izoli na delu moški, ki tako v nočnem kot dnevnem času spolno nadleguje prebivalke. Storilca so prijeli in je že v priporu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, se je od 2. do 7. 10. 2024 na policijski postaji Izola zglasilo več oškodovank – prejeli so 11 prijav -, ki so naznanile, da jih je tako v dnevnem kot v nočnem času, na območju centra Izole zasledoval mlajši moški.

Nagovarjal jih je k spolnim uslugam in jim za to ponujal denar. Kljub njihovi odločni zavrnitvi jih je s silo prijemal ali poskušal prijemati za intimne predele. Po storjenih dejanjih in grožnjah oškodovank, da bodo poklicale policijo, je s kraja pobegnil.

Policisti Policijske postaje Izola so v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper nemudoma pričeli z intenzivno preiskavo. Na podlagi obvestila občanke so 7. 10. 2024 zvečer izsledili in prijeli storilca spolnih nadlegovanj na območju Izole.

Pozor: Policija išče moškega v Izoli, osumljenega spolnega nadlegovanja mladoletnic

Storilcu, 19-letnemu državljanu Kosova, je bila odvzeta prostost zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj Spolnega nasilja (po I. odstavku 171. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)), za katera je predpisana kazen zapora do 5 let. Po opravljenih nujnih preiskovalnih dejanjih je bil v skladu z Zakonom o kazenskem postopku (ZKP) priveden na zaslišanje k Preiskovalnemu sodniku OS v Kopru, ki je zanj včeraj odredil pripor.