Občina Piran oddaja deset prenovljenih neprofitnih stanovanj

Občina Piran se je reševanja hudega pomanjkanja cenovno dostopnih stanovanj za občanke in občane lotila tudi s prenovami za bivanje neprimernih občinskih stanovanj, ki so že leta samevala v starem piranskem mestnem jedru. V prvi fazi je izvedla prenovitvena dela v 14 stanovanjskih enotah, od katerih jih je 10 že primernih za vselitev in bodo v tem mesecu oddana upravičencem za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Stanovanja je občina dodelila na podlagi list A in B, ki jih je oblikovala v skladu z javnim razpisom za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, objavljenem 25. septembra lani. Pri dodelitvi stanovanj pa je morala poleg doseženega števila točk glede na število družinskih članov upoštevati tudi površinske normative in dejstvo, da zaradi prostorskih, arhitektonskih in drugih omejitev piranska stanovanja praviloma ne ustrezajo potrebam večjih družin in gibalno oviranih upravičencev.

Za vzdrževanje neprofitnih stanovanj skoraj pol milijona evrov

Zato se občina ob obnovah obstoječih pripravlja tudi na gradnjo novih neprofitnih stanovanj. Za drugi stolpič na Košti že ima vsa dovoljenja in ustrezen dogovor z republiškim stanovanjskim skladom, mora pa pred začetkom gradnje stanovanj zgraditi še obvoznico. Začetek te naložbe v cestno infrastrukturo je predviden prihodnje leto.

Za obnovitev neprofitnih stanovanj 750 tisočakov

Za izvedbo vseh dosedanjih obnovitvenih del je občina doslej odštela približno 750.000 evrov, s prizadevanji za aktiviranje neizkoriščenih stanovanjskih nepremičnin pa bo nadaljevala tudi v prihodnjih letih, so sporočili.