Večje oči? Tight lininig in 3 preprosti triki

Z upoštevanjem nekaj preprostih trikov boste z lahkoto ustvarili popoln videz večjih oči, ne da bi izgledali pretirano naličeno.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ste že slišali za tight lining? Gre za tehniko nanašanja eyelinerja ali črtala za oči, ki je umetnikom ličenja že dolgo poznana. S tem preprostim postopkom lahko poudarite oči in dosežete učinek večjih oči ter gostejših trepalnic le z uporabo nedolžne črne črtice.

Nevidna črta med trepalnicami

Tight lining je tehnika, s katero zapolnimo prostor med zgornjimi trepalnicami. Namesto da bi črtalo nanesli na veko, ga natančno uporabite v prostoru med trepalnicami, s čimer ustvarite iluzijo gostejših in bolj definiranih trepalnic. Za najboljši učinek uporabite vodoodporno črtalo s tanko in ostro konico, saj se boste z njim izognili razmazovanju in dolgotrajnemu nanosu.

oči
Namesto na veke, črtalo nanesite v prostor med trepalnicami.

Pravilna tehnika nanašanja črtala za oči

Da bi se izognili solzenju, je pomembno, da pri nanašanju gledate v nasprotno smer. Če nanašate črtalo na desno oko, poglejte levo in obratno. Črtalo postavite ob korenine trepalnic in ga nežno premikate naprej in nazaj, da ustvarite majhne črtice ali pikice med trepalnicami, namesto da bi narisali neprekinjeno črto. Tako bo postopek lažji in manj dražeč za oči.

Iluzija večjih oči

Tight lining je še posebej primeren za tiste, ki imajo nekoliko zaprt videz oči, saj odpira pogled in ustvarja videz večjih oči. Tehnika poudari naravno obliko oči ter ustvari učinek dolgih, temnih in gostih trepalnic, kar močno poveča izraznost in globino pogleda.

Sicer pa je tehnika v zadnjem času zelo popoularna tudi na TikTok-u.

Enega od najbolj ogledanih videov glede nanašanja črtala za oči si lahko pogledate tudi tukaj:

@roseandben

Tight lining tips 💫🖤 The fewer passes with liner the better it wears! #makeuphacks #makeuptips

♬ original sound – Rose Siard