VIDEO: Poglejte si trenutek, ko je Turčijo prizadel močan potres

Potres z magnitudo 6,0 je prizadel vzhod Turčije, nedaleč od mesta, ki ga je lani prav tako prizadel niz uničujočih potresov. Na platformi X so objavljeni posnetki nadzornih kamer, ki so posnele trenutke potresa.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Vzhodno Turčijo je danes ob 10.46 po lokalnem času prizadel potres z magnitudo 6,0 po Richterjevi lestvici. Epicenter je bil na globini devet kilometrov – 27 kilometrov od mesta Baskil in 40 kilometrov od mesta Malatya, ki ga je lansko leto prizadel niz uničujočih potresov. Potres so čutili tudi v sosednji Siriji.

Tresenje tal se je zgodil na isti prelomnici v vzhodni Anatoliji kot potresa februarja 2023 z magnitudo 7,7 in 7,6, ko je življenje izgubilo več kot 52.000 ljudi po vsej regiji in več kot pet tisoč državljanov Sirije. Samo v Malatyi je umrlo 1237 ljudi, 6444 pa je bilo ranjenih.

Potres Anatolija

Magnituda potresa 6,0

Po prvih informacijah je imel potres magnitudo 6,3, nato pa jo je EMSC spremenil na 6,0.

Po poročanju prebivalcev na aplikaciji EMSC je tla treslo 30 sekund.

Prvi se je po tresenju tal oglasil župan mestne občine Malatya Sami Er. Povedal je, da za zdaj niso prejeli nobenih informacij o žrtvah.

Notranji minister Ali Yerlikaya je na svojem profilu na družbenem omrežju izpostavil, da so vse ekipe na terenu in preiskujejo dogajanje.

Posnetek moškega, ki beži med potresom

Trenutek potresa v eni od trgovin