Itabus: Največja italijanska mesta povezali z Ljubljano in Zagrebom

Včeraj je Itabus, podjetje za prevoze na dolge razdalje, ki je del skupine za hitre vlake Italo, premierno opravilo prevoz, ki povezuje nekatera glavna italijanska mesta s Slovenijo in Hrvaško.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Od včeraj, 16. oktobra, bodo avtobusi najnovejše generacije družbe Itabus prečkali italijansko mejo in vozili v Slovenijo, natančneje v Ljubljano, in Hrvaško, oziroma Zagreb.

Predvidenih je 6 dnevnih povezav, 3 odhodne in 3 povratne, kar bo omogočilo povezovanje glavnih italijanskih mest, kot so Neapelj, Rim, Firence, Bologna, Ferrara, Padova, Benetke, Trst, Verona, Milano in Torino, z novimi tujimi destinacijami.

Glede na turistično usmerjenost destinacij se bo Itabus na poti ustavil tudi na letališčih Benetke in Bergamo Orio al Serio.

Bus Italija Slovenija

Enotna vozovnica za železniške in avtobusne povezave

Odhodi bodo zjutraj iz Rima ob 10.00 in iz Milana ob 8.15, v Ljubljano in Zagreb pa bodo prispeli v večernih urah, na voljo pa bodo tudi nočna potovanja. Druga rešitev za tiste, ki želijo doseči Slovenijo in Hrvaško, bo medsebojna povezava vlak + avtobus z enotno vozovnico. To pomeni, da v Benetke Mestre prispete z vlakom Italo in nato pot zaključite z namenskim Itabusom. Povratek je z Itabusom do mesta Mestre, nato pa z vlaki Italo do preostale Italije.

Odločili so se na podlagi rezultatov analize

“Itabus je podjetje, ki že nekaj let deluje na trgu medkrajevnih povezav in si prizadeva razširiti njihov obseg. Glede na rezultate analiz, ki smo jih opravili, smo se odločili, da začnemo s povezavami proti Ljubljani in Zagrebu. Ti dve mesti bomo torej povezali z Rimom, Neapljem, Bologno, Firencami. Veliko Italijanov in tudi Slovencev dnevno prehaja mejo, zato je to storitev, od katere veliko pričakujemo,” je dejal izvršni direktor Itabusa, Francesco Fiore.