Neurje z močnim vetrom in dežjem bo zajelo območje Slovenske Istre

Koprska izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sodelovanju z Gasilsko brigado Koper ter občinami slovenske Istre v torek, 22. oktobra, organizira regijsko vajo NEURJE 2024. Scenarij vaje predvideva, da ob 16. uri neurje z močnim vetrom in dežjem zajame območje občine Piran.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V roku 20 do 30 minut se neurje pomakne čez vse občine obalne regije in pri tem povzroči različne naravne in druge nesreče.

Slovenska Istra spet pod vodo (FOTO/VIDEO)

Neurje bo povzročilo poplavo in prometno nesrečo

V Ankaranu bosta po scenariju terjala intervencijo dva dogodka – poplavljanje na območju Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga na Debelem rtiču ter prometna nesreča na Vinogradniški poti.

Na delu slednje bo določen čas veljala popolna zapora prometa. Promet bosta usmerjala policija in redarstvo. Ta del vaje bo tudi odprt oziroma dostopen javnosti.

Na praktični vaji bo v skladu s cilji posebna pozornost namenjena usklajenemu delovanju vodstva intervencije pri izvajanju operativnih nalog, medsebojnemu delovanju in koordinaciji med gasilskimi enotami, Policijo ter organi Civilne zaščite občin in regije, medsebojnemu komuniciranju med vodjo intervencije in udeleženimi reševalnimi enotami, spremljanju števila in stanja udeležencev nesreč ter števila reševalcev posameznih reševalnih enot.

Zaključek vaje je predviden najkasneje do 20. ure.