Prenovljena občinska stanovanja v Piranu: Komu so namenjena, kje in kdaj? (FOTOGALERIJA)

Občina Piran je prenovila 10 svojih stanovanj, ki so leta v neprimernem stanju samevala. V tem mesecu bodo stanovanja oddana v najem, poizvedeli smo, komu in kje se nehajajo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Občina Piran se je reševanja hudega pomanjkanja cenovno dostopnih stanovanj za občanke in občane lotila tudi s prenovami za bivanje neprimernih občinskih stanovanj. V prvi fazi je izvedla prenovitvena dela v 14 stanovanjskih enotah, od katerih jih je 10 že primernih za vselitev.

Stanovanja na različnih lokacijah

Dodeljena stanovanja se nahajajo v Piranu (4 enote), v Portorožu (1 enota) v Luciji (3 enote), v Sečovljah (1 enota), v Sv. Petru (1 enota). “Stanovanja bodo dodeljena upravičencem glede na površinske normative, število članov gospodinjstva in doseženo število točk na razpisu. Razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj je bil zasnovan enako za vse, ni bilo posebne ciljne skupine. Pogoji za prijavo so bili skladni z veljavno zakonodajo,” nam je pojasnila piranska podžupanja Manuela Rojec.

Pred sklenitvijo pogodbe bo Občina Piran skladno z razpisnimi pogoji ponovno preverila, če udeleženec razpisa še izpolnjuje merila za upravičenost do dodelitve neprofitnega stanovanja v najem. Na podlagi navedenega so bili upravičenci s seznama za dodelitev neprofitnega stanovanja, pozvani na dostavo predpisane dokumentacije. Podpisi pogodb in vselitve v stanovanja bodo predvidoma konec oktobra.

Najemnina za dodeljena neprofitna stanovanja bo določena na podlagi Uredbe o metodologiji za oblikovanje najemnin v neprofitnih stanovanjih ter merilih in postopku za uveljavljanje subvencioniranih najemnin. Znašala bo od 100,00 do 250,00 evrov.

Za prenovo je občina namenila okoli 700.000,00 evrov, nam je še povedala Rojčeva.

Občina Piran oddaja deset prenovljenih neprofitnih stanovanj