Vinci Anžlovar in del ekipe ob premieri Tartinijevega ključa pozdravila koprsko občinstvo

Sinoči je bil film Tartinijev ključ, ki so ga prejšnje poletje snemali v Piranu, premierno predstavljen koprski publiki. Na premieri je bila prisotna tudi del ekipe. Oglejte si, kako je bilo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tartinijev ključ je družinska kriminalka, ki nas popelje skozi ulice Pirana. Film nosi mladostniški duh, hkrati pa ga podpira tudi izkušena igralska zasedba. V glavnih vlogah Barbare, Maria in Roberta nastopajo Ella Lapajne, Maks Kerševan in Svit Šturbej, ki se zelo šarmantno podajajo skozi slikovite kotičke Pirana.

Zgodba je postavljena v poletje, ko Barbara s svojim očetom pride na pozne počitnice, ravno takrat, ko v Piranu ni več nikogar. Kljub temu pa si najde družbo. Hkrati pa v njuno življenje vstopi uganka, ki jo mladi začnejo raziskovati, medtem ko se soočajo s kriminalno tolpo. Zgodba nas vodi skozi znamenite piranske ulice ter nam razkriva nekatere njegove skrivnosti.

Na sinočnji premieri, ki je potekala v koprskem Cineplexxu, smo imeli priložnost videti tudi del ekipe. Prisotni so bili znani obrazi slovenske Istre, ki jih pogosto videvamo in jih radi vidimo: karikaturist Jurij Franci, novinarka Erter Pust s hčerko, pred velikim platnom pa sta se pridružila tudi glavni igralki Ella in Maks, režiser Vinci Vogue Anžlovar, producent Zoran Dževerdanović ter kostumografinja Barbara Drmota. Številni obiskovalci, med njimi tudi najmlajši, so del ekipe pozdravili z bučnim aplavzom.

Vinci Vogue Anžlovar: “Pri zadnjem filmu sem bil zelo priden”

Ideja za film je režiserju prišla med korono, ko je bral knjigo Tartinijev ključ Romana Kukoviča in takrat je pomislil, da bi bila to odlična filmska zgodba. Avtor knjige je z nastalim filmom zelo zadovoljen, kar je za pisca redkost. Film skoraj popolnoma sledi podrobnostim iz knjige. Ena izmed sprememb, ki jih je režiser naredil, je lik Maria, ki je bil v knjigi deček. A ker je žirijo na avdiciji navdušila Maks Kerševan iz Nove Gorice, so scenarij prilagodili njej, in Mario je postal ženski lik.

”Avdicija je bila zame precej stresna. V prvem krogu sem morala plesati pred kamero, nato sem dobila odgovor, da je bilo slabo… režiser je nato rekel, da se šali. To me je pomirilo. Zjokala sem se,” je o svoji vlogi povedala mlada igralka.

Tartinijev ključ je vsekakor film, ki si ga je vredno ogledati. Odlična izbira, ko se bomo pozimi poskušali spomniti, kako poleti izgleda Piran. 25. oktobra ob 19. uri bo film ponovno na ogled na FSF v Magazinu Grando v Portorožu. Oglejte si, kako je izgledala sinočnja premiera v Kopru: