Tinjan pri Pazinu je že leta 2006 razglašen za občino istrskega pršuta, saj je prav ta izdelek eden ključnih elementov istrske kulinarične dediščine. Istrski pršut, pripravljen po tradicionalnih receptih, brez dimljenja in z zorenjem na svežem zraku, pa je tudi svetovno priznana specialiteta, ki slovi po svoji kakovosti in pristnosti. Zato ni presenetljivo, da v njegovo čast vsako leto v tem majhnem istrskem kraju prirejajo Mednarodni sejem pršuta.
Na letošnjem, že 16. sejmu, se je zbralo okoli štirideset proizvajalcev pršuta iz Hrvaške, Italije, Slovenije, Portugalske, Španije in Črne gore. Obiskovalci imajo ta vikend priložnost poskusiti ne samo pršut, temveč tudi številne druge istrske dobrote, kot so vrhunski siri in lokalna vina, ob tem pa uživati v prijetni glasbi in živahnem vzdušju, ki je vedno del tega priljubljenega dogodka.
Pršut, ki je pripravljen z veliko potrpljenja in ljubezni, odraža bogato istrsko dediščino in je nepogrešljiv del vsakega večjega praznovanja v tem delu sveta.
Oglejte si del današnjeg vzdušja: