V hladnejših mesecih je imunski sistem bolj izpostavljen različnim virusom, bakterijam in drugim okužbam, saj se zaradi nižjih temperatur in manjše izpostavljenosti sončni svetlobi pogosto zmanjša raven vitamina D v telesu. Poleg tega smo več časa v zaprtih prostorih, kar poveča tveganje za prenos okužb. Da bi preprečili sezonske prehlade in okrepili odpornost telesa, je pomembno, da ga podpiramo s hranilnimi snovmi, ki pomagajo pri krepitvi imunskega sistema.
Na voljo so različni preprosti recepti za naravno krepitev zdravja, eden od njih je tudi recept za domače imuno bombice.
Domače imuno bombice so okusne in priročne
Domače imuno bombice so preprost in učinkovit način, da zmešate svoje dnevne doze vitaminov in mineralov v priročno obliko. Ta recept ne samo, da združuje zdravilne lastnosti ingverja, kurkume in limone, ampak prinaša tudi svežino pomaranče in ostrino kajenskega popra.
Sestavine:
- 50 g ingverja (lahko dodate tudi več oziroma po okusu)
- 3 limone
- 2 pomaranči
- 1 čajna žlička medu
- 1/2 čajne žličke BIO kurkume
- 1/4 čajne žličke BIO kajenskega popra (ali več, če si želite močnejši okus)
- 400 ml vode
Priprava:
- Olupite ingver, limono in pomarančo.
- Vse sestavine dodajte v mešalnik in dobro premešajte, da dobite gladko zmes.
Zmes lahko zamrznete v manjših kockah (na primer v posodici za pripravo ledu) ali uživate takoj kot napitek.
Za hitro imunsko spodbudo prelijte zamrznjene kocke z vročo vodo in uživajte v toplem napitku.
Nasvet
Če želite, lahko napitek precedite, vendar to ni nujno potrebno. Napitek pijte hitro ali skozi slamico, saj kurkuma lahko obarva zobe.