Po besedah prehranske strokovnjakinje za zdravje črevesja Julije Loggins lahko prehrana, prilagojena potrebam vašega telesa, zmanjša vnetja, spodbuja izgubo telesne maščobe in podpira dolgoživost.
Zmanjšanje maščobe v predelu trebuha ni le vprašanje videza. Gre za dolgoživost in visoko kakovost življenja ob izjemni energiji.
Dobre in slabe maščobe: Katere je dobro jesti, katerim pa se je bolje izogibati?
Strokovnjaki posebej priporočajo naslednje sestavine:
1. Plodovi morja
Plodovi morja, še posebej losos in sardele, ki jih Loggins opisuje kot „zelo koristne“ za osebe s krvno skupino 0, so bogati z omega-3 maščobnimi kislinami, beljakovinami in protuinfalmnimi lastnostmi. Priporoča izbiro divje ulovljenih možnosti, bodisi svežih bodisi konzerviranih.
2. Borovnice
Borovnice, še posebej ekološke, so ena izmed najmočnejših vrst sadja, ki jih lahko vključite v svojo prehrano. Polne so antioksidantov in vsebujejo malo sladkorja, kar jih naredi idealne za protivnetno prehrano ter nudijo številne druge zdravstvene koristi. Redno uživanje borovnic pomaga zaščititi telo pred oksidativnim stresom in podpira zdravo staranje.
3. Morska trava
Morska trava je pogosto spregledana, čeprav ima izjemne koristi za zdravje. Odlična je za delovanje ščitnice, fantastična za prebavni sistem in pomembno pomaga pri odstranjevanju maščob iz trebuha. Dodajanje teh hranljivih sestavin v prehrano je preprosto, bodisi s pripravo solate iz alg bodisi z obogatitvijo jedi z morsko travo. Morske alge so bogate z vlakninami, minerali in vitamini, ki podpirajo zdravje črevesja in pripomorejo k boljši prebavi.
Vključitev teh živil v vsakodnevno prehrano lahko pripomore k ravnemu trebuhu, boljši prebavi, večji energiji in boljši kakovosti življenja.