Za osnovno krhko testo potrebujemo:
– 600 g moke
– 400 g masla, ogretega na sobno temperaturo
– 1/4 žlička drobno mlete soli
– 200 g sladkorja v prahu
– 2 rumenjaka
– 1 vanilijev sladkor
– 1/2 žličke pecilnega praška
Dodatne sestavine:
– 20 g mletih lešnikov
– 20 g mletih mandljev
– 10 g kakava v prahu
V večjo posodo dodamo zmehčano maslo in ga na hitro premešamo z mešalnikom. Dodamo mu presejani sladkor v prahu in sol ter mešamo toliko časa, da maslo postane belo in puhasto.
Stepenemu maslu dodamo dodamo rumenjake in vanilijev sladkor. Mešamo 3–5 minut, da dobimo enotno maso. Jajčno-masleni zmesi dodamo presejano moko in pecilni prašek. Vse skupaj dobro pregnetemo, da dobimo kompaktno testo. Testo oblikujemo v večjo kepo in jo damo za 20 minut v hladilnik. Nato ga razvaljamo in iz njega
Limonin led
70 g sladkorja v prahu
2 žlici limoninega soka
Sladkor v prahu presejemo v skledico in ga gladko razmešamo z limoninim sokom. Z dobljeno maso krasimo piškote.