Malokdo se lahko upre domačemu sladoledu. Še manj je takih, ki bi si upali doma pripraviti okusno, kremasto in ledeno poletno sladico, še posebej, če nimajo potrebne opreme ali dovolj časa.
Ste vedeli, da lahko sladoled pripravimo tudi v kozarcu? Predstavljamo vam osnovni recept za sladoled v kozarcu, ki ga lahko po želji obogatite s koščki piškotov, sadjem, čokolado, karamelo, oreščkovim maslom in podobnim.
Najpomembnejše pri celotnem postopku je, da imate kozarec s primernim pokrovom, ki se med pripravo ne bo odprl.
Sladoled v kozarcu – sestavine:
125 ml stepene smetane
30 ml sladkanega kondenziranega mleka
30 ml polnomastnega mleka
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Sladoled v kozarcu – priprava:
Stepeno smetano, sladkano kondenzirano mleko, polnomastno mleko in vanilijev ekstrakt vlijte v čist pollitrski kozarec.
Kozarec tesno zaprite in ga začnite stresati, da se sestavine premešajo.Vsebino kozarca stresajte približno štiri do pet minut, dokler se vsebina ne zgosti.
Če želite mešanici dodati piškote, čokolado ali kaj podobnega, je zdaj pravi čas za to.
Kozarec zaprite, ga zavijte v mokro papirnato brisačo in ga za tri do štiri ure postavite v zamrzovalnik.
Po tem času kozarec odprite in uživajte v pripravljenem sladoledu.
Dober tek!