Domače cimetove rolice: Mehke, sladke in popolne za vsako priložnost

Ni lepšega kot vonj sveže pečenih sladkih rolic, ki napolni kuhinjo in pričara domače vzdušje. Te domače cimetove rolice so mehke, sočne in popolna sladica za zajtrk ali popoldanski čaj. S preprostim receptom jih boste zlahka pripravili tudi sami.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine:

Za testo:

  • 500 g moke

  • 250 ml mleka

  • 75 g sladkorja

  • 1 čajna žlička soli

  • 1 vrečka suhega kvasa (7 g) ali 25 g svežega kvasa

  • 75 g masla (stopljenega)

  • 1 jajce

Za nadev:

  • 50 g masla (mehko)

  • 50 g sladkorja

  • 2 čajni žlički mletega cimeta

Za premaz in posip:

  • 1 jajce (za premaz)

  • Perle sladkorja ali kristalni sladkor po želji

Priprava:

Testo:
V toplem mleku raztopite kvas (če uporabljate svež kvas, ga najprej aktivirajte s kančkom sladkorja). V veliki posodi zmešajte moko, sladkor in sol. Dodajte stopljeno maslo, jajce in mleko s kvasom. Mešajte in gnetite približno 10 minut, dokler ne dobite gladkega testa. Pokrijte ga in pustite na toplem približno 1 uro, da se podvoji.

Nadev:
Zmešajte mehko maslo, sladkor in cimet v gladko pasto.

Oblikovanje rolic:
Testo razvaljajte v pravokotnik (približno 40 × 50 cm). Enakomerno ga premažite z nadevom. Testo zvijte od daljše strani v rolado. Nato narežite na trakove široke 2–3 cm in vsak trak zavijte v spiralke. Položite jih v pekače, obložene s papirjem za peko.

Pečenje:
Rolice premažite z jajcem in po želji posujte s perlicami sladkorja. Pecite pri 200 °C 15–20 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjave.

Hlajenje in serviranje:
Pustite, da se nekoliko ohladijo, preden jih postrežete. Najboljše so sveže, ob skodelici kave ali čaja.