Več kot 5000 tekačev se bo podalo na 6. Istrski maraton

Deli novico s tvojimi prijatelji

Danes na obalo prihajajo že prvi tekači. 6. Luka Koper Istrski maraton bo čez vikend prevzel Obalne ulice.

Letos bo 42 kilometrov dolg maraton preteklo približno 500 atletov in atletinj, za 21 kilometrov dolgo progo se je odločilo 2300 tekačev, na 9,5 kilometrski razdalji iz Portoroža proti Seči se bo preizkusilo nekaj več kot 2400 rekreativnih športnikov in športnic. Med njimi bo menda župnik iz Seče, ki bo zaradi zaprtja državne ceste pritekel k maši. Ob trasi, ki meri skoraj 70 kilometrov, bo na vnaprej določenih mestih poskrbljeno za glasbeno kuliso – kot neke vrste oporo tekačem.

Zelo pomemben cilj, ki so si ga letos postavili organizatorji, je nadomestiti plastenke z vodo z 8500 papirnatimi lončki, v katerih bodo prostovoljci podajali tekačem vodo iz Rižanskega vodovoda. Za varnost in zdravje udeležencev bo skrbelo približno: 300 rediteljev, 100 gasilcev, 13 policistov, potapljači 430. odreda Slovenske vojske in 40 oseb zdravstvene stroke. Poleg teh bodo organizatorju priskočili na pomoč študenti zdravstvene nege, kineziologinje, turizma, pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in člani različnih obalnih društev.

Organizator obvešča vse udeležence Luka Koper 6. Istrskega maratona naj se držijo navodil o prevzemu štartnih številk in o prevozu na štartna mesta, ki bodo v Portorožu in Kopru. Prevzem štartnih številk poteka že od ponedeljka v portoroškem Monfortu, danes pa, se prevzem številk seli v Avditorij Portorož oziroma na dan polmaratona v Taverno v Kopru, kar velja samo za tekače polmaratona. Več podrobnosti o prevzemih štartnih številk in zamenjavah lahko izvejo udeleženci na spletni strani organizatorja, kjer najdete tudi zapore in vsa ostala navodila.