Z nožem v rokah na sprehod po Piranu

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ob 16.35 uri včeraj so bili koprski policisti obveščeni, da neznani moški hodi po Tartinijevem trgu v Piranu z nožem v roki. Pri tem nikomur ni grozil, dajal pa je videz, da nekoga išče.

Policisti so na kraju izsledili 40 letnega državljana Kanade, ki je v roki držal ponev, za pasom pa imel večji kuhinjski nož. Ker se oseba na ukaze policistov, tudi v angleškem jeziku, ni ustavila in noža položila na tla, so ga policisti prijeli in vklenili. V nadaljevanju postopka je zdravnik zanj odredil prisilno hospitalizacijo v Psihiatrični bolnišnici Ljubljana Polje.

51 letna peška pa je ob 20.20 uri hodila po kolesarski stezi v Sečovljah in s tem ovirala promet kolesarjev. Vanjo je trčil 19 letni kolesar. Oba sta bila lažje telesno poškodovana. Peški je bil izdan plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper, v obdobju od ponedeljka 8. 7. 2019 od 6. ure do danes 9. 7. 2019 do 6. ure, so policisti obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 8 oseb in PP Koper 7 oseb. Vse osebe bodo vračane tekom današnjega dne. Nobena oseba ni zaprosila za mednarodno zaščito.