Najprej razgrajali v Izoli, nato še v Portorožu

Deli novico s tvojimi prijatelji

V sredo dopoldan je v Pradah povzročil prometno nesrečo 15-letnik, ki je z mopedom zaradi napačne strani vožnje trčil v osebni avto italijanskega državljana.

Voznik mopeda in njegov dve leti mlajši sopotnik sta se pri padcu lažje poškodovala. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 12.45 sta v Ilirski Bistrici trčila dva motorista. Policisti so na kraju ugotovili, da je 67-letni voznik skuterja iz Sežane izsilil prednost 21-letnemu motoristu z okolice Ilirske Bistrice. Povzročitelj se je pri padcu huje poškodoval, odrejen mu je bil strokovni pregled, sledi pa mu kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po 323 čl. KZ-1).

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti pri državljanu Nemčije našli 3,10 g konoplje ter 0,27 g hašiša. Izvedli so hitri postopek in mu izrekli globo v višini 104,32 ter 90 evrov sodne takse.

Ob 23.30 so se v Luciji v lunaparku pretepali. Policisti so ugotovili, da se je pretepalo šest oseb z območja Ljubljane in Kočevja. Policisti so zbrali obvestila in za dva od njih izvedli hitri postopek po ZJRM.

Ob 23.30 je bila napotena tudi patrulja na plažo pod Belvederjem, od koder so nas poklicali, da je iz vozila skočil pes brez nadzora. Policisti so ugotovili identiteto treh moških s Postojne in okolice, enemu od njih, 36-letniku, so izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu (7/2 in 22/1), zakonu o zaščiti živali (po 46a 3/8) in po zakonu o osebni izkaznici (24/1-1). Zadeva pa se tu ni zaključila. Slabi dve uri zatem so nas namreč poklicali iz enega od lokalov v Portorožu, kjer so imeli težave z istimi osebami in spuščenim psom. 36-leti Postojnčan je namreč pijan skušal s spuščenim psom vstopiti v lokal, kar pa mu je preprečil varnostnik. Ta ga je zato pričal žaliti in po prihodu policistov na kraj ni nehal kričati in žaliti, policiste pa je pozival tudi k pretepu. Ker se kljub večkratnim ukazom policistov ni pomiril, mu je bilo odrejeno pridržanje po 109/II ZP-1. Izdan mu je bil plačilni nalog po 7/1, 7/2, 22/1 ZJRM-1, 24/I-1 ZOIzk in 46a/3-8 ZZZiv.

Včeraj ob 9.34 je bila prometna nesreča na Šmarski cesti. Povzročil jo je 58-letni voznik osebnega avtomobila z okolice Kopra, ki je stal v koloni v smeri Šmarje – Dragonja ter polkrožno obračal preko dvojne polne črte. Tako je zaprl pot kolesarju, 45-letnemu državljanu Italije, ki je vozil v isti smeri Šmarje Dragonja in prehiteval stoječo kolono. Zoper voznika avtomobila sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče s hujšimi poškodbami (po čl. 232 KZ), kolesarju pa je bila izdana globa po 152/3-1/10 ZPrCP zaradi prehitevanja kolone. Zaradi poškodb pri padcu (zlom zapestja), so ga odpeljali v bolnico.

V četrtek popoldan so policisti v Bertokih zasegli osebni avto vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 19.40 smo dobili obvestilo očividca, ki je povedal, da proti tunelu Markovec (od Izole proti Kopru) vijuga voznik. Policisti so ustavili državljana Bih, ki prebiva v Kopru, ki je napihal 1,00 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.05 pa so v Seči trčila štiri vozila. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v koloni stoječe vozilo. Vozila je odbilo naprej in tako je poškodoval še tri avte pred seboj. V enem od vozil je bila pri trku lažje poškodovana sopotnica. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Ob 22.30 so policisti na makadamski cesti iz Postojne proti Rakitniku vozili za kombijem, ki ni hotel ustaviti. Ustavili so ga pri Rakitniku. Vozniku z okolice Postojne je bil opravljen hitri test za drogo pozitiven na kokain, odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je odklonil, zato mu je bilo odrejeno pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.