Pretepel nekdanjo partnerico

Deli novico s tvojimi prijatelji

V okolici Sežane je bilo včeraj tekom dneva vlomljeno v stanovanjsko hišo. Policisti so ugotovili, da sta dva storilca iz hiše ukradla zlatnino in 500
hrvaških kun. Prav tako je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v okolici Postojne, kjer je storilec pregledal notranjost hiše in iz nje pa ukradel 3 škatlice cigaret.

V Izoli so policisti obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini, kjer je 23-letnik prišel na naslov, kjer stanuje 25-letna bivša partnerica in jo verbalno napadel, ter izvajal nasilje nad njo, jo udaril v predel ustnice ter jo vlekel za lase. Policisti so moškemu izrekli prepoved približevanja, zoper njega bodo napisali kazensko ovadbo.

Zvečer so policisti posredovali v Piranu, kjer je doma pijan 62-letni moški kršil javni red in mir. Ker kljub večkratnim pozivom in ukazom, da naj s kršitvijo preneha, tega ni storil, so zanj odredili pridržanje. Zoper njega so uporabili tudi sredstva za vezanje in vklepanje, zaradi kršitev pa mu je bil izdan plačilni nalog po členih 6/4,7/2 in 22/1 ZJRM-1.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so, v obdobju od srede 23. 10. 2019 od 6. ure do danes 24. 10. 2019 do 6. ure, so policisti obravnavali 26 oseb, ki so
nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Koper so obravnavali 16 oseb, PP Ilirska Bistrica 5 oseb in prav tako PP Kozina 5 oseb. Zaradi storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ ” Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države” so policisti obravnavali 3 osebe, in sicer 2 državljana Ukrajine in enega državljana Švedske, ki so prevažali ilegalne migrante.

14 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostalih 12 oseb bo vračano hrvaškim varnostnim organom po zaključenih postopkih.