Slovenija do brona na svetovnem pokalu

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po sobotnih zmagah proti Črni Gori (6:0) in Čilu (4:2) ter prvem mestu v skupini, so slovenske balinarke na svetovnem pokalu v Turčiji v nedeljo dopoldne v polfinalu klonile proti domačinkam z 1:5  in se v domovino vračajo z bronastim odličjem.

Polfinalni dvoboj med Slovenijo in Turčijo v obmorskem Mersinu sta v natančnem zbijanju odprli Tadeja Petrič in Buket Ozturk. Večino dvoboja je kazalo na to, da se bo zmage veselila slovenska balinarka, ki je povedla že s 14:4, a jo je Turkinja v zaključnih metih ujela in uvodni obračun se je razpletel z rezultatom 14:14. Tudi v igri dvojic je bila Slovenija blizu zmagi, saj sta Tadeja Petrič in Sara Jenčič proti Buket in Inci Ece Ozturk povedli s sedmimi točkami prednosti. Turkinji se ob podpori s tribun nista predajali in sta vztrajno topili slovensko prednost ter z zadnjo približano kroglo po izteku igralnega časa slavili zmago z 9:8. Slovenija je v hitrostnem zbijanju za podaljšanje upanja na veliki finale potrebovala zmago Nine Volčina proti Inci Ece Ozturk. Izjemna domačinka je ob pomoči glasnih navijačev slavila z 41:32 in slovenskih upov na finale je bilo konec.

“Mislim, da moramo biti z nastopom na svetovnem pokalu zadovoljni. Ob neodločenem rezultatu v natančnem zbijanju in vodstvu skozi praktično celoten dvoboj igre dvojic smo bili zelo blizu napredovanju v finale. Zapravili smo kar nekaj priložnosti za zmago, medtem ko so Turkinje v zadnjih dveh obratih igre dvojic izkoristile ponujeno,” je razplet pokomentiral slovenski selektor Miha Sodec.

Turčija se bo v nedeljo popoldne za zmago na svetovnem pokalu pomerila proti Hrvaški, ki je v drugem polfinalu premaga Argentino. Slovenija je z uvrstitvijo v polfinale in osvojitvijo bronaste medalje ponovila uspeh izpred dveh let v francoskem Saint Vulbasu.