Ukradli več koles

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 184 klicev. Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 8 tatvin, 1 vlom in 2 poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v devetih primerih.

 

V Izoli na pomolu je nekdo ukradel za ograjo priklenjeno kolo znamke Cannondale, tip Claymore, letnik 2016, črne barve z belimi vilicami, vredno 1000 evrov.

 

Ob 17.40 uri se je na izstop na mejni prehod Sečovlje pripeljal kot sopotnik v osebnem avtomobilu državljan Srbije. Pri podrobnem pregledu potnega lista je bilo ugotovljeno, da v potnem listu manjkajo listi. Dokument so mu zasegli, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje listin.

 

V lucijskem kampu je nekdo ukradel nezaklenjeno športno kolo znamke Specialized Diverge comp 2018, belo redeče – barve, vredno 1600 evrov. V Kopru pa je nekdo iz kolesarnice ukradel neregistriran moped znamke Piaggio, tip typhoon 50, črne barve, vreden 1000 evrov.

 

Ob 4.30 so policisti v Luciji ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila iz Škofje Loke. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.74 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

 

Ponoči so v Strunjanu z gumenjaka, priveznega v kanalu Strunjan, ukradli izvenkrmni motor Yamaha F9, vreden 2.500 evrov.

 

Pri Ocizli pa so ponoči z dveh tovornih vozil s priklopnikom ukradli 20 platišč s pnevmatikami in luči vlačilca. Škode je za približno 15.000 evrov.

 

Ilegalne migracije

 

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah prejeli 8 ilegalnih pribežnikov (en državljan Irana in 7 državljanov Pakistana), 4 tujce pa so nam vrnili italijanski varnostni organi (enega državljana Pakistana in tri državljane Afganistana).