Žan Luka Zelko trenutno na 49. mestu v razredu laser standard

Deli novico s tvojimi prijatelji

Drugi dan v Vilamouri so slovenski laseristi na zadnji evropski kvalifikacijski regati za OI Tokio 2020 odjadrali po dva plova tako v moški kot ženski konkurenci.

 

Žan Luka Zelko je po včerajšnji smoli na prvem štartu in z današnjima uvrstitvama na 34. in 15. mestu ter po enem odbitku napredoval za 6. mest in je trenutno skupno na 49. mestu v razredu laser standard:

 width=

“Za nami sta dva dneva kvalifikacij. Včeraj sem na žalost v prvem plovu dobil penal na štartu in sem začel dobesedno z distanco z zadnjega mesta, tako da sem skozi celoten plov pridobival in končal na 44. mestu. V drugem plovu je bilo dosti boljše, skozi celotno regatno polje sem se boril in prišel do 15. mesta. Danes je bilo v prvem plovu žal malo nezbranosti v drugi orci, kar me je stalo boljše uvrstitve, potem pa sem uspel odjadrati soliden drugi plov, ki sem ga spet končal v prvi dvajseterici. Moram pa reči, da se utrujenost po koroni še zelo pozna, sploh med samim jadranjem, tako da sem zadovoljen, da sem uspelo dojadrati vse štiri plove s solidnimi rezultati. Potrebno pa bo še malo počakati, da pokoronski učinki, ki so še vedno prisotni v mojem telesu, izzvenijo,” je povedal borbeni Mariborčan.

 width=

V razredu laser radial za mlado Lin Pletikos, ki se poteguje za olimpijsko normo, danes ni bilo preboja. Z uvrstitvama na 36. in 34. mesto v svoji skupini je ostala na skupno 82. mestu.

 

V moški konkurenci je jadral tudi mladi Liam Orel, ki je z današnjima uvrstitvama na 58. in 60. mestu v modri skupini skupno še nekaj mest izgubil in je danes trenutno na 128. mestu.

 

Še jutri se nadaljujejo kvalifikacijski plovi, pojutrišnjem pa za naše reprezentante začnejo še trije dnevi finalnih plovov.

 

Uradna spletna stran regate:
17.-24. april 2021 ILCA Vilamoura European Continental Qualification
http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race/text/2021-ilca-vilamoura-european-continental-qualification-en

 

Vir in foto: Jadralna zveza Slovenije