Incident na plaži v Strunjanu

Deli novico s tvojimi prijatelji

Včeraj se je na strunjanski plaži zgodil incident, kakršnega ne pomnimo. Varnostnik, ki najbrž dela za Terme Krka, je hotel napisati kazen, ker je imela triletna punčka odprt dežnik za senco. Spodaj objavljamo celoten facebook zapis presenečenega in razočaranega očeta:

 width=

»TERME KRKA

Na plaži v Strunjanu ki je pod diktaturo upravljanja hotela Krka in je najela VARNOSTNO SLUŽBO Pro signal. Cela racija in grožnje iz strani varmostnika da mi prepoveduje vstop na prostor javnega znacajo za zmeraj. Ker je imela 3.5 letna hčerka malo marelico kot igračko in stol na katerega je zelo navezana. Matretirajo celo incalide ki imajo operirane hrbtenice in ne morejo sedeti na njihovih ležalnikih ali na tleh. Tudi invalide podijo iz plaže skrajno levo in skrajno desno stran od ljudi, če le te hočejo uporabiti svoj stol ki je primeren za njih. Kot da so drugorazredni ali celo slabše. Nobene morale in uničevanje sprustajočih počitnic. Obravnavanje kot kriminalce. Grožnja z policijo, z strakovnimi prijemi, prepovedjo gibanja in podobno. Cel postopek je ppsnet traja dobrih 33 minut. Po končanem kobajagi postopku pa so vsi ki so bili v bližini in bili priča nadlegovanji pristopili do mene in mi čestitali pri mojem uporu. Na sliki je sporni senčnik ki je tudi kao prepovedan zaradi varnosti..

Vse razem ne razumem pa da se spuščajo v invalide in v otroke. Sramota slovenskega turizma in predvsm hotela Krka v strunjanu.

P.s. nism bil verbalno nežen do njega. Nakoncu se je popokal.«

 width=

Ob tem se je oglasil tudi izvani župan Pirana Đenio Zadkovič, ki pa je ob tem na svojem profilu zapisal:

 

»Spoštovani,

čutim, da sem dolžan odgovoriti na problem, ki je zaradi izjemne gneče na plaži v Strunjanu buril duhove :

Lepo prosim, zavedajmo se, da smo v sami špici poletne sezone. Strunjanska plaža je čudovita in zato zelo privlačna, ne more pa gostiti tolikšnega števila, sicer dobrodošlih gostov.

Podjetje Krka je kot upravljavec plaže dolžno in skuša zagotoviti varnost uporabnikov plaže.

Prosim, ne pozabite, da smo v 4. valu Covida in da redarji na plaži skušajo zagotoviti varno distanco med gosti.

Želim vam mirno nedeljo in lep dopust v naši občini.«

Vir: Facebook