Župan določil rok za zbiranje podpisov v podporo zahtevi za razpis referenduma

Deli novico s tvojimi prijatelji

Viktorija Carli je s skupino volivcev v predpisanem roku županu in občinskemu svetu predložila zadostno število podpisov volivcev v podporo pobudi za vložitev zahteve za razpis referenduma o uveljavitvi Odloka o Občinskem prostorskem načrtu Občine Izola, sprejetega na 17. redni seji Občinskega sveta občine Izola, dne 8. 7. 2021.

Župan Danilo Markočič je določil rok za zbiranje podpisov v podporo zahtevi za razpis referenduma z Odredbo o vsebini obrazca in roku za zbiranje podpisov (Uradne objave Občine Izola 16/2021), s katero je določil tudi obliko obrazca.

Zbiranje upravno overjenih podpisov bo potekalo od 15. oktobra do vključno 19. novembra 2021.

18.10. 2021 bo na spletni strani Občine Izola objavljen podatek o številu volilnih upravičencev v Občini Izola na ta dan. Če bo pobudo Viktorije Carli podprlo pet odstotkov vseh volilnih upravičencev na območju občine Izola, bo v skladu z določili Zakona o lokalni samoupravi referendum razpisal občinski svet. Akt o razpisu referenduma bo objavljen v uradnih objavah Občine Izola.

Elektronska vloga za oddajo podpore volivca v zahtevi za razpis referenduma bo na portalu e-Uprava objavljena 15. 10. 2021 zjutraj, in sicer na povezavi, ki jo bo občina objavila tistega dne.

Vloga bo v elektronski obliki na voljo za oddajo do vključno 19. 11. 2021.

Podrobnosti na povezavi: https://izola.si/razpisi-in-objave/51894/