Pomoč za ohranjanje in razvoj majhnih kmetij

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavlja tretji javni razpis za pomoč za zagon dejavnosti, namenjene razvoju malih kmetij. Za pomoč pri razvoju kmetij na območjih z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost je na voljo 15.400.000 evrov. Rok za oddajo prijav je četrtek, 16. december.

Namen podukrepa je ohranjanje in razvoj majhnih kmetij, izboljšanje njihove konkurenčnosti, produktivnosti in večja ekonomska ter okoljska učinkovitost, saj razvoj malih kmetij ne nazadnje prispeva k ohranjanju poseljenosti podeželja, kmetijske krajine, preprečevanju zaraščenosti in ohranjanju biotske raznovrstnosti.

Nepovratna sredstva se zagotavljajo iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in proračuna Republike Slovenije. Višina nepovratnih sredstev znaša 15.400.000 evrov.

Prijavo na razpis lahko vložijo nosilci kmetije, ki je vpisana v register kmetijskih gospodarstev (RKG), in sicer najkasneje do četrtka, 16. decembra. Podrobnejši pogoji so opredeljeni na spletni strani ministrstva.

Vir in foto: eKoper