Neverjeten rekord: Zbranih 47.783 evrov in 10 ton dobrin za otroke iz družin v stiski

Deli novico s tvojimi prijatelji

Radio Capris je sklenil najpomembnejšo dobrodelno akcijo v regiji – Hladilnik toplega srca. Letošnja akcija je bila zelo posebna, saj so se vanjo vključile številne organizacije iz lokalnega okolja, podjetniki in nenazadnje vsi poslušalci, ki so prispevali po najboljših močeh.

 

Na Caprisu so presrečni, saj jim je letos uspelo podreti vse rekorde. S pomočjo sms sporočil ter donacij posameznikov in podjetij je bilo za družine v stiski zbranih neverjetnih 47.783 evrov, poleg tega pa še dobrih 10 ton različnih dobrin. Skupno število je krepko prekosilo rezultate prejšnjih let. “Za otroke in družine so letos prispevali domala vsi domači športni klubi, številna društva, glasbeniki, policisti, gasilci, župani, moto klubi in celo zdravstveni delavci, ki so zbrane dobrine na lokacijo dostavljali kar z reševalnimi vozili. Posebej veseli pa smo bili tudi posameznih akcij, ki so jih za Hladilnik toplega srca organizirali v osnovnih in srednjih šolah ter vrtcih. Sploh v slednjih so najmlajšim skozi ves mesec predstavljali namen dobrodelnih akcij in jih učili, zakaj je medsebojna pomoč tako zelo pomembna. Za to smo jim posebej hvaležni,”zaključek akcije komentira Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris.

 width=

“Vsako leto zberemo več, a letos smo bili zelo previdni pri napovedih. Seveda smo upali na čimveč zbranega, a nismo si predstavljali, da bo končno število donacij trikrat višje od predlanskega in dvakrat višje od lanskega. Moram sicer priznati, da v akcijo, ki je trajala kar 31 dni moji sodelavci vlagajo ogromno energije in tudi prostega časa. Mirovali nismo niti med božičnim vikendom. A kar je najpomembneje, trud se je obrestoval in to na koncu šteje. Kot kažejo prvi podatki, smo ta praznični čas z velikimi prazničnimi paketi polepšali 562 otrokom iz Obalno-kraške regije, ki živijo v velikem pomanjkanju,” dodaja Čehovin. Vse darovane dobrine so že prispele do družin, za kar so ves mesec skrbeli pri društvih prijateljev mladine Koper, Izola, Piran, Sežana in Ilirska Bistrica.

 

Denarna sredstva so v sklad Caprisove dobrodelne akcije letos namenila mnoga podjetja iz regije, veliko jih je k akciji pristopilo prvič. “Pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije poskrbimo, da donacije, zbrane v Caprisovi akciji, resnično ostanejo v Obalno-kraški regiji. Moram pa povedati, da je tudi v naši regiiji vse več družin, ki potrebujejo denarno pomoč. Včasih na Primorskem ni bilo toliko težav, kot jih je danes,” je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka pri ZPMS. Kot pravi, bodo z zbranimi denarnimi sredstvi družinam pomagali skozi vse leto: “Pomagamo družinam v največjih socialnih stiskah pri plačevanju položnic za elektriko, vodo in ogrevanje. Del sredstev pa namenjamo tudi za letovanje otrok.” Pri ZPMS in lokalnih društvih so presrečni, da se je letos v dobrodelno akcijo Radia Capris povezalo rekordno število posameznikov, poslušalcev in organizacij iz celotne regije.

Caprisovo dobrodelnost so sicer podprli tudi številni glasbeniki, ki so v dobrodelnem Caprisovem studiu priredili prave “mini koncerte”. Z njimi so bili Lea Sirk, Slavko Ivančić, My name is Stevo Vujić, Žavbi Brothers, Samuel Lucas, Klapa Semikanta, OK Junior, Gedore, Help! A Beatles Tribute Band, Mef, Hamo & Tribute 2 Love, Luigi, Paul Grem, Ne me jugat, Marina Martensson in Drill. Akcijo so s peko dobrodelnih piškotov podprli tudi obalni Masterchefi, Nuša Pevc (Nush Yoga) je sredstva zbirala z dobrodelnim joga maratonom, Jaka Ivančič pa je za Hladilnik toplega srca izdal dobrodelni koledar svojih fotografij.

 

Akcija Hladilnik toplega srca je potekala v partnerstvu z Mestno občino Koper, lokalnimi poslovalnicami trgovin Eurospin, kjer so kupci lahko ves mesec odlagali dobrine in Hisense Gorenje studiem Koper.