S kavarno oživljamo mestno jedro

Deli novico s tvojimi prijatelji

Lorela Dobrinja si s prenovljeno kavarno Golden Loggia prizadeva, da bi se ljudje začeli vračati v staro mestno jedro.

 

V čem se nova Golden Loggia razlikuje od kavarne Loggia, ki smo jo poznali pred prenovo?

V Golden Loggia – zlati Loggi smo želeli ustvariti podobo in ponudbo mestne kavarne, kjer se obiskovalci sprostijo v prijaznem, pomirjujočem, a hkrati elegantnem okolju in odlični ponudbi. Želeli smo, da bi Loggia ponovno prevzela mesto družbenega in kulturnega življenja lokalnega prebivalstva in s tem doprinesla k temu, da staro mestno jedro zaživi.

 width=

Vaša ponudba ni le odlična kava in drugih napitkih, ampak tudi  zajtrki, »brunchi« in občasno celo večerje. Predstavite nam jo.

Drži, Golden Loggia ni samo kavarna, temveč je tudi longue bar. Ponujamo izvrstne limonade, koktejle in destilate, ki jih postrežemo s prigrizki, obiskovalci pa lahko uživajo tudi v edinstvenem  pogledu na čudovit beneški trg.

 

Do poznih popoldanskih ur ponujamo zajtrke oziroma brunche od klasičnega masla in marmelade proizvajalcev Uroš & Valentina iz projekta Štartaj Slovenija, omlete s tartufi, slanih rogljičkov, lastne granole s sadjem, avokada z jajci itd. Razvili smo tudi  testo z drožmi, iz katerega pripravljamo focaccie,  oplemenitene z mortadelo ali pršutom San Daniele  ter lasten kruh z drožmi za toaste.

 width=

Občasno pa prirejamo tudi večerje. Tako smo pred kratkim imeli Valentinovo večerjo in suši večer za 8. marec. Radi bi razvili suši večere enkrat mesečno, z vinsko ponudbo ter mogoče enkrat mesečno tudi večerje s štirihodnim menijem in izbranimi vini lokalnih vinarjev.

 

Golden Loggia je obenem tudi vinski butik. Kakšna vina ponujate?

Naša vinska ponudba vključuje lokalne vinarje. Vinsko karto nam je pripravil gospod Sašo Dravinec, novinar in velik poznavalec vin. Naša vinska karta tako vključuje vina Zaro, Santomas, Bordon, Vinales, Klabjan, Steras, Rojac, Vinakoper itd. Želimo pa si sodelovanja tudi z drugimi vinarji. Vsa buteljčna vina strežemo tudi na kozarec.

Razvijamo pa tudi ponudbo Proseccov. Letos jo bomo še dodatno popestrili. Dogovarjamo se, da bi junija gostili dogodek, povezan s predstavitvijo proseccov in njim ustrezno hrano.

Prav tako dopolnjujemo ponudbo penin, ki ji dodajamo priznane penine višjega kakovostnega razreda.

 

Prizadevate si, da bi bila Loggia – tako kot nekoč – središče druženja in dobrih razprav. V ta namen ste v sodelovanju z različnimi soorganizatorji pripravili že kar nekaj zanimivih dogodkov. Kaj še načrtujete?

Želimo si, da bi v Loggi različne skupine našle svoje mesto za raznorazne prireditve. V ta namen smo se povezali z Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja, s katero vsak zadnji torek v mesecu prirejamo klub Berivka oziroma pogovore o knjigah. Z Institutom za jezikoslovne študije ZRS Koper in s Slavističnim društvom Koper se dogovarjamo o izvedbi pogovornih večerov – kulture dialoga. Sodelujemo z Obalnimi galerijami, Glasbeno šolo in drugimi soorganizatorji dogodkov. V nedeljo, 3. 4. je bila prva matineja mladih glasbenikov, 14. 4. pa bomo gostili predstavitev monografije Sramota, ki je izšla pri ZRC-ju. Še vedno gostimo razstavo Trenutki akademske slikarke in kiparke Mirjam Sore Semolič. Želimo si, da bi se v mestno jedro začeli vračati domačini. Zavedamo se, da bo za to potreben čas, ampak nekje je treba začeti, sicer bo mestno jedro postalo spomenik brez življenja.

 

Andreja Čmaj FakinOglasno sporočilo.