Fotografije ostanejo za vedno

Življenje je polno lepih trenutkov in obdobij. Za nekoga je to lahko nosečnost in rojstvo otroka. Pri tem mu bo prav prišlo nosečniško in družinsko fotografiranje ter fotografiranje novorojenčka.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zagotovo si vas večina svoj poročni dan želi zapomniti za vedno. Za to so tukaj poročni fotografi, ki poskrbijo, da bodo vsi trenutki tega dne shranjeni za vedno. Nenazadnje pa ste tu tudi tisti, ki se ukvarjate s podjetništvom in se trudite, da bi vaše podjetje čim bolj zraslo. Ste se vprašali zakaj zdaj govorimo o tem? Ker je za boljšo prodajo in prepoznavnost fotografiranje izdelkov še kako pomembno.
Omislite si fotografiranje in izberite preverjenega fotografa, da vam kasneje v življenju ne bo žal.

73ojlcahqhg
Album fotografij

Fotografiranje poroke

Kdo poleg ženina in neveste ter povabljenih gostov, na poroki ne sme manjkati? Poročni fotografi! Poskrbeli bodo, da bodo fotografije vaše poroke profesionalne in kvalitetno obdelane. Lahko se dogovorite tudi za izdelavo fotoknjige. Tako boste lahko celo življenje obujali spomine na priprave na poroko, potek obreda, poporočno slavje itd. Vedno bolj priljubljena je tudi “first look” fotografija.

Koliko stanejo poročni fotografi?

Cene fotografiranja se začnejo pri 300 EUR. Za točen izračun cene, je potrebno vedeti koliko izkušenj želite, da ima fotograf, koliko časa mu bo vzelo fotografiranje in na koliko mestih bo moral biti prisoten. Seveda je zelo pomembno tudi število fotografij. Nenazadnje ne pozabite prišteti še cen dodatnih storitev. Pod dodatne storitve spada npr. obdelovanje fotografij, izdelava fotoknjige, itd.

Mimogrede, seznam preverjenih poročnih ponudnikov je tukaj.

Kakšen stil izbrati?

Poročni fotografi imajo različne načine fotografiranja. Pred izbiro fotografa se zato pozanimajte, kaj vam je najbolj všeč.

1. Stil – Dokumentarni

Fotografi stremijo k temu, da v objektiv ujamejo čim več pristnih čustev in spontanih trenutkov ženina in neveste ter vseh povabljenih. Ker je nekaterim ljudem neprijetno stati pred kamero in ob tem postanejo nesproščeni, se poročni fotografi potrudijo, da so na poroki kar se da neopaženi. Tudi ko je fotografiranje opravljeno in sledi le še obdelava fotografij, pri tem ne pretiravajo. Cilj je ohraniti čim bolj naravne barve in tako obdržati pristnost fotografij.

2. Stil – Umetniški

Umetniški stil je primeren za vse tiste, ki si želite, da trenutki na fotografijah izpadejo še bolj čarobno. Gre za malenkost bolj načrtovano fotografiranje, saj poleg spontanih fotografij, vključuje tudi tiste, pri katerih mladoporočenca pozirata. Za razliko od dokumentarnega, si pri tem stilu poročni fotografi vzamejo veliko več časa za obdelavo, da končne fotografije izgledajo čim bolj umetniško. Za večji poudarek prikazanih čustev, se poslužujejo raznoraznih barv.

3. Stil – Klasični

Dandanes vedno manj priljubljen stil, je klasični stil. Gre za popolnoma načrtovano fotografiranje, saj je vsaka fotografija premišljena, posamezniki pa na njej pozirajo. Poročni fotografi z usmerjanjem ljudi zagotovijo, da bo portretna fotografija čim lepša. Takšen stil je bolj primeren le za nekaj slik, kot za celo poroko, saj lahko hitro ustvari občutek nesproščenosti.

1bs2sz9fd2q
Poročno fotografiranje

Produktno fotografiranje

Fotografiranje izdelkov stane od 7EUR do 20 EUR na eno fotografijo. Na končno ceno vpliva težavnost fotografiranja. To zajema čas, ki ga bo fotograf porabil za urejanje in postavljanje scene. Če imate namen fotografirati steklene izdelke, pričakujte višjo ceno, saj je priprava primerne svetlobe pri teh bolj zahtevna.

Ali to sploh potrebujem?

Če se ukvarjate s podjetništvom in si želite večje prepoznavnosti ter zanimanja s strani strank, je odgovor DA. Saj veste, prvi vtis je zelo pomemben. In ravno ta se pogosto zgodi ob prihodu stranke na vašo spletno stran. Verjetno si želite, da obiskovalec strani dobi občutek, da ste resno in profesionalno podjetje kajne? To lahko nevede dosežete s profesionalnimi fotografijami. V primeru fotografij, posnetih s telefonom, bo stranka po vsej verjetnosti zaprla vašo stran, ne glede na to kako kvalitetne storitve v resnici nudite.

Kot lastnik podjetja konstantno razmišljajte, kako bi obiskovalca vaše spletne strani pripravili, da ne prekine z ogledom in stopi z vami v kontakt. Delujte premišljeno a ostanite iskreni.

Fotografiranje izdelkov zahteva profesionalne fotografe, ki imajo poleg vrhunske opreme tudi ogromno znanja. Vedo, kakšna mora biti postavitev izdelka in svetlobe, da nastane profesionalna fotografija. Pri tem seveda ne pozabijo na ozadje in obdelavo fotografij.

V primeru, da imate poleg svoje spletne strani tudi spletno trgovino pa je vse skupaj še toliko bolj pomembno. Fotografije morajo odražati lepoto in kvaliteto izdelka, saj se na podlagi teh kupec odloči za nakup.

le ahr64pja
Fotografiranje produktov

Fotografiranje družine

Za družinsko fotografiranje imejte na strani najmanj 50 EUR. A cena zna biti višja, odvisno od tega katerega fotografa izberete in kakšno vrsto fotografiranja ste si zamislili. Fotografiranja se lahko udeležite sami s partnerjem in otrokom, lahko pa vključite tudi ostale sorodnike. Tovrstno fotografiranje je najbolje opraviti na vsake par let, da boste imeli spomine iz različnih življenjskih obdobij. Seveda pa družinskih slik nikoli ne more biti preveč.

Večini ljudem, sta najlepši obdobji v življenju obdobje nosečnosti in rojstvo otroka. Da bi si za vedno lahko zapomnili te občutke sreče, neučakanosti in ljubezni, se odločijo za nosečniško fotografiranje in fotografiranje novorojenčka.

Fotografiranje novorojenčka

Cena enega fotografiranja se giblje od 80 EUR do 390 EUR. Vse je odvisno od izbire lokacije, časovnega trajanja fotografiranja, količine urejenih fotografij in rekvizitov. Fotografiranje si lahko zamislite v domačem okolju, kjer boste vsi najbolj sproščeni, vendar bo cena za 10% višja, fotograf pa bo zahteval tudi povrnitev potnih stroškov. Cenejša opcija je torej fotografiranje v studiu. Naj vas pri tem ne skrbi, da bi bile fotografije preveč uradne. Dober fotograf bo znal poskrbeti za sceno. Priskrbel bo rekvizite, ki bodo pripomogli k temu, da slika ne bo monotona. Nenazadnje, obstaja tudi možnost fotografiranja v naravi.

Ko bo fotografiranje novorojenčka končano, se dogovorite glede oblike prejema fotografij. Prevzamete jih lahko v fizični, analogni ali digitalni obliki, lahko pa le preko USB ključka. Tudi ta odločitev bo vplivala na končni znesek.

Glede vseh podrobnosti ste se odločili, vendar vas še vedno skrbi ali bo novorojenček zdržal fotografiranje in da ob tem ne bo preveč živahen ali jokav…V izogib temu, se za fotografiranje odločite v njegovih prvih dveh tednih starosti, saj bo takrat večino časa globoko spal. Tako boste na fotografiranju lahko bolj sproščeni in lažje boste spreminjali poze novorojenčka. Vendar pri tem bodite previdni, da so poze prilagojene njegovim zmogljivostim in tako ne vplivajo negativno na njegov gibalni razvoj.

Obstajajo različni stili fotografiranja

Če ste si zamislili družinsko fotografiranje, a vseeno na način, da bo novorojenček glavna zvezda fotografije, se lahko vsi družinski člani oblečete v enake barvne odtenke oblačil, novorojenčka pa oblečete tako, da bo izstopal od ostalih. V primeru fotografiranja novorojenčka, kjer ni prisoten nihče drug, pogosto zasledimo trend fotografiranja na volneni ali puhasti odejici. Fotografijo ponavadi popestrijo tako, da novorojenčku nadenejo trak ali kapico ali pa poleg njega priložijo raznorazne rekvizite. Še posebej prisrčno je, če ga oblečete v kostum. Kot smo že omenili, fotografije na domu otroka zagotavljajo največjo sproščenost in pristnost. Prav tako pa lahko izjemne fotografije ustvarite tudi v studiu in se poigrate z različnimi ozadji.

fhsfaioschq
Fotografija novorojenčka

Nosečniško fotografiranje.

Razpon cene tovrstnega fotografiranja je od 50 EUR do 250 EUR. Cena je spet odvisna od tega, kakšna bo obdelava fotografij in kako profesionalne morajo biti.

Za nosečniško fotografiranje se odloča vedno več mamic. Ker je glavni motiv nosečniških fotografij mamin trebušček, se je za fotografiranje najbolje odločiti med 28. in 34. tednom nosečnosti, ko je le-ta že zelo izrazit.  Ob tem so dostikrat prisotni tudi njihovi partnerji in morebitni bratci ter sestrice. Škoda bi bilo, da čez nekaj let, ko boste obujali spomine, ne bi imeli nobene fotografije, s pomočjo katere bi se spomnili vseh teh občutkov ljubezni in neučakanosti.

Priprava na fotografiranje

Najbolj pomembno pravilo fotografiranja: bodite sproščeni! Čeprav se mogoče tega ne zavedate, je nesproščenost hitro opazna pri končnih fotografijah. Če se s tem prvič srečujete, poiščite izkušenega fotografa, ki svoje stranke dobro vodi skozi celoten proces. Se pravi vam svetuje kako pozirati, katere rekvizite uporabiti, itd. Ker je sproščenost najbolj pomembna, se tudi oblecite temu primerno. Nadenite si tisto, kar vam je najbolj všeč. V mislih imejte le, da bolj kot so oprijeta oblačila, bolj bo viden nosečniški trebušček.

6 xiuvfmbas
Nosečniško fotografiranje

Sedaj ko vse veste, si lahko ogledate ponudnike fotografiranja in izberete tistega, ki najbolj ustreza vašim željam. Vsi slovenski fotografi so zbrani tukaj.

Oglasno sporočilo