Kršitve voznikov tovornih vozil v porastu

Policisti Postaje mejne policije Dragonja so izvajali okrepljen nadzor nad vozniki tovornih vozil. Pri petih voznikih so ugotovili kršitve prekoračene skupne mase vozila. Skupaj so izrekli devet glob.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Dopoldan so policisti PMP Dragonja pri nadzoru pogojev za udeležbo v cestnem prometu pri vozniku tovornega vozila s polpriklopnikom slovenske registracije ugotovili, da je 43-letni voznik, državljan Kolumbije, tovorno vozilo, poleg tega, da je presegalo največjo dovoljeno skupno maso, vozil tudi pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo za 24 ur odvzeto vozniško dovoljenje.

Popoldan so pri izstopu iz Slovenije pri vozniku osebnega vozila s prikolico nemške registracije opazili, da je prikolica, katere največja dovoljena skupna masa znaša 2.500 kg, vidno prekomerno obremenjena. 58-letnemu vozniku, državljanu Nemčije, je bilo odrejeno tehtanje prikolice, pri čemer je tehtnica pokazala, da znaša skupna masa prikolice 3.680 kg, s čemer je presegel največjo dovoljeno skupno maso prikolice za 40 odstotkov. Izrečena mu je bila globa v znesku 500 evrov, katero je plačal na kraju.

PA030343

Policisti PMP Dragonja letos ugotavljajo, da so najpogostejše kršitve voznikov tovornih vozil povezane s prekoračeno skupno maso. Letos je bilo takšnih kršitev 293. Kar pri petih voznikih tovornih vozil (vlačilci s polpriklopniki) je bila ugotovljena vožnja pod vplivom alkohola, ravno tako je bilo pri petih voznikih tovornih vozil ugotovljeno, da so vozili tovorna vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Pretežka vozila so nestabilna in zato izjemno nevarna v prometu. Policisti bodo zato nadaljevali z okrepljenim nadzorom prometa tovornih vozil tudi v prihodnje.