ODPRLA SO SE VOLIŠČA ZA PREDČASNO GLASOVANJE

4. decembra bo v 47 slovenskih občinah drugi krog lokalnih volitev, danes pa so se odprla volišča za predčasno glasovanje.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Lokalne volitve, na katerih volimo župane in člane občinskih svetov, v nekaterih občinah pa tudi člane krajevnih, vaških oziroma četrtnih skupnosti, so bile v nedeljo, 20. novembra 2022. Drugi krog županskih volitev v tistih občinah, kjer v prvem krogu nihče izmed kandidatk in kandidatov ni dobil večine veljavnih glasov, bo v nedeljo, 4. decembra 2022, je določila Državna volilna komisija.

Predčasno glasovanje v občini Piran bo potekalo danes, 29. novembra, v sredo, 30. novembra in četrtek, 1. decembra, v pritličju upravne zgradbe Občine Piran, Tartinijev trg 2, Piran. V drugem krogu lokalnih volitev bodo občani Pirana lahko glasovali za Andreja Korenika ali Gašparja Gašpar-Mišiča.

občini Izola pa bo predčasno glasovanje potekalo v torek 29. novembra, sredo in četrtek in sicer v sejni sobi Občine Izola, Sončno nabrežje 8, Izola. V Izoli je v drugem krogu Milan Bogatič (Gibanjo Svobodo) in dosedanji župan  Danilo Markočič (IŽL – Izolska županova lista).

V obeh občinah bosta volišči za predčasno glasovanje odprti med 7. in 19. uro.