Ideje za praznična obdarovanja

Prazniki so pred vrati, vi pa še nimate idej za praznična darila? Mogoče dobite navdih med spodnjimi predlogi.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ideje za božično-novoletna obdarovanja so brezmejne. Mnogi so za nakupe prazničnih daril že izkoristili novembrski Black Friday oziroma črni petek ter številne druge akcije in popuste, ki smo jih bili deležni v zadnjem času. Drugi so si za pripravo na praznična obdarovanja vzeli dovolj časa in spekli praznične piškote, skuhali domače likerje in druge domače izdelke, s katerimi bodo razveselili najbližje, seveda pa so številni, ki tudi letos na nakupe prazničnih daril čakajo zadnji trenutek.

In katera darila so letos najbolj »in«?

Med tako imenovanimi pametnimi izdelki so tudi letos še vedno v središču brezžične slušalke, bralniki e-knjig, pametne tehtnice, pametne ure in telefoni ter druge »pametne« naprave. Na vrhu lestvic po spletnih iskanjih božično-novoletnih daril pa so predvsem t. i. smart speakerji oziroma pametni zvočniki, ki omogočajo različne funkcije glasovnega upravljanja, kot so predvajanje glasbe, odgovarjanje na vprašanja, pametno upravljanje doma in druge priročne funkcije, ki naj bi nam olajšale vsakdan.

smart speaker unsplash

Med malimi gospodinjskimi aparati so na lestvici najbolj prodajanih izdelkov za letošnja božično-novoletna darila cvrtniki na vroči zrak (air fryer), različni aparati za kavo, opekači za vaflje, naprave za trajno odstranjevanje dlak, manjši masažni aparati in še zlasti masažne pištole, pa tudi električne zobne ščetke in drugi električni izdelki za osebno nego.

Nevsakdanje ideje za darila

Kaj pa namigi za vse tiste, ki bi radi bili pri izbiri božično-novoletnih daril nekoliko bolj inovativni? Tudi za vas je idej veliko: od nakupov NFT-jev, do raznih dobrodelnih donacij, erotičnih igračk in drugih nevsakdanjih izdelkov. Eno najlepših daril, ki je okolju prijazno in najverjetneje eno izmed za marsikoga najbolj dragocenih pa je, da svojim najbližjim podarite svoj čas. Lahko si vzamete čas in svojim prijateljicam skuhate okusno večerjo, peljete babico v gledališče, sosedi za konec tedna pazite otroke, sestri zlikate perilo … Možnosti je tako rekoč neskončno. Le čas si je treba vzeti, ta pa je zadnje čase najbolj dragocen. Pa srečno!