Stavke danes ni

Predsednik slovenskega zdravniškega društva Radko Komadina je dejal, da je bila mediacija med ministrstvom za zdravje in zdravniškim sindikatom Fides uspešna.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Predsednik Slovenije Robert Golob se je udeležil današnjih protestov na Trgu republike v Ljubljani. Informacijo, da je za jutri napovedana stavka zdravnikov odpovedana, je predsednik na kratko komentiral: “Ne poznam vsebine dogovora, sem pa zadovoljen, da je razum prevladal celo pri zdravnikih,”.

“Sporazum je bil parafiran,” je dejal predsednik slovenskega zdravniškega društva Radko Komadina. Ob tem je dodal, da je bila mediacija med ministrstvom za zdravje in zdravniškim sindikatom Fides uspešna.

Končne informacije o jutrišnjem protestu bo sporočil Fides do 21. ure. To je napovedal Komadina in dodal, da pričakuje odpoved stavke zdravnikov.

“Zdaj poteka naslednji korak, glavni stavkovni odbor Fidesa, ki mora izvesti aktivnosti v zvezi s parafiranim sporazumom, potem pa vas morata obe strani obveščati,” je dejal predsednik slovenskega zdravniškega društva.

Vlada je lani decembra sklenila plačni dogovor, s katerim je z drugimi sindikati s področja zdravstva, pristala na dvig zdravniških plač za pet plačnih razredov vsem zdravnikom, razen tistim, ki so uvrščeni v 57. plačni razred. To je povzročilo negodovanje zdravnika in zdravniških organizacijah. Minister za zdravje je danes povedal, da bi dvig njihovih plač povzročil nove anomalije in da bo to mogoče le z reformo plačnega sistema, piše N1.