Pred kratkim je največja svetovna veriga kavarn Starbucks začela prodajati kavo z olivnim oljem v Italiji, ta dodatek kavi pa je hitro postal priljubljen tudi v drugih državah, saj vsebuje številne zdravstvene koristi.
Ko gre za medsebojno delovanje oljčnega olja s kavo, oljčno olje prevleče sluznico želodca, kar lahko upočasni absorpcijo kofeina iz kave. To lahko pomaga preprečiti tako imenovani “crash”, ki pogosto sledi hitremu prebujanju. Ta sposobnost prekrivanja želodca lahko tudi pomaga nevtralizirati nekaj kislosti kave. Oljčno olje je samo po sebi superživilo z impresivnimi koristmi. Vsebuje veliko za srce zdravih mononenasičenih in večkrat nenasičenih maščob, ki pomagajo zniževati slab holesterol, hkrati pa povečujejo dober holesterol, kar lahko pomaga pri preprečevanju bolezni srca. Ugotovili so tudi, da olivno olje znižuje krvni tlak.
Maščobe, vključno z olivnim oljem, upočasnjujejo prebavo, nam pomagajo, da se dlje časa počutimo siti in nudijo trajno energijo. To pomeni, da tudi maščobe zavirajo odziv krvnega sladkorja in se tako izognemo velikim skokom krvnega sladkorja po jedi. Čeprav je to odlična novica za tiste s sladkorno boleznijo ali drugimi presnovnimi stanji, bo tudi drugim pomagala, da se izognejo nenadnemu padcu energije, do katerega lahko včasih pride po jedi.
Če želite poskusiti to kombinacijo, je pomembno, da uporabite visoko kakovostno ekstra deviško oljčno olje. Takšno olje je namreč manj predelano in ohrani več hranilnih snovi. Imela bo tudi bolj prefinjen okus, ki bo kavi dal sladkobo po oreščkih.