Sproščeno kulinarično druženje na izolskem pomolu
Pomol okusov, ki ga to soboto pripravlja Turistično združenje Izola, bo ponovno postregel z bogatim naborom ponudnikov hrane in pijače iz slovenske Istre, na slikovitem pomolu pa se tokrat pridruži tudi gostujoča stojnice iz Idrije. Ker se dogodek začne že ob 11.00 in traja do 22.00, bo poskrbljeno za vse željne kosila kot tudi večerje, in seveda tudi tiste, ki bi si morda privoščili samo kozarček lokalnega vina, craft piva ali kaj sladkega.
Poudarek tokratne ponudbe bo morski, zadoščeno pa bo tudi ljubiteljem mesa. Na stojnicah bodo na voljo pedoči, sardele na žaru, ocvrte sardele, tunin karpačo, morske hladne predjedi, kot so mediteranski tacosi, bakala in hobotnica v solati. Ljubitelji mesa bodo lahko izbirali med govejo tagliato, paninom z zorjeno govedino ali zgolj pršutom. Idrijci bodo navduševali s tradicionalnimi žlikrofi, ki bodo ponujeni tudi v vegetarijanski različici, prav tako bodo na voljo tudi vegetarijanske jedi iz izolskega podeželja, kot je recimo polenta z artičoki.