Top 5 osvežilnih koktajlov to poletje

Poletje je pravi čas za sprostitev z okusnim in osvežilnim koktajlom v roki.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kot piše portal thehomecoctail.club, ne glede na to, ali poležavate ob bazenu, uživate na pikniku s prijatelji ali preprosto uživate na soncu v lenobnem popoldnevu, vam lahko dobro pripravljen koktajl pomaga premagati vročino in izboljša vaše poletno doživetje. Predstavljamo vam 5 najboljših poletnih koktajlov v letu 2023!

 

  1. Hugo Spritz

 

Hugo, priljubljen alkoholni aperitiv, izvira iz Južne Tirolske, zdaj pa ga pogosto uživajo v Trivenetu, Avstriji, Švici in Nemčiji. Ta osvežilna pijača je narejena iz kombinacije prosecca, bezgovega sirupa (ali melisinega sirupa), mineralne vode in metinih listov. Ta koktail je naš poletni favorit!

 

  1. Heatwave / Vročinski val

 

Ste pripravljeni na poletni vročinski val? Ta koktajl Heatwave je osvežilna mešanica kokosa, breskve, pomaranče, ananasa in grenadina. Popolna poletna osvežilna pijača!

 

  1. Southside Fizz

 

Southside Fizz je citrusno osvežujoč poletni koktajl, v katerega zmešamo gin, limonin sok, limetin sok, mineralno vodo, sladki sirup in metine liste.

 

Obstaja nekaj teorij o tem, od kod prihaja ime za to. Domneva se, da je bil ustvarjen v Southside Sportsmen’s Clubu na Long Islandu. Drugi menijo, da se ime nanaša na južno stran Chicaga in da je bil morda najljubši koktejl Al Caponeja, čigar tolpa je dominirala na južni strani.

 

  1. Frozen Watermelon Margaritas / Margarita iz zamrznjene lubenice

 

Te margarite z zamrznjeno lubenico so poletno sadni pridih klasične margarite. Zmešamo tekilo, limetin sok, Cointreu in koščke lubenice.

 

Domneva se, da koktajl Margarita izvira iz Mehike, nekateri recepti izvirajo iz približno leta 1930. Ne glede na to, od koder izvira, ga uživajo po vsem svetu.

 

  1. Strawberry Basil Smash / Koktejl z baziliko in jagodami

 

Koktajl Basil Smash je nenavadna pijača, saj vsebuje zelišče bazilike kot eno glavnih sestavin. Prvotni koktajl Basil Smash je leta 2008 ustvaril Jörg Meyer iz bara Le Lion Bar de Paris (Hamburg). Zmagal je za “najboljši novi koktajl” na podelitvi nagrad Tales of the Cocktail Spirited Awards leta 2008. Zmešamo gin, limonin sok, sladki sirup, liste bazilike in jagode.