Andrej Jereb – biografija

Deli novico s tvojimi prijatelji

»Bil sem le preprost fant z iskrenimi sanjami …«

 

»Zvečer sem s sebe zvlekel kombinezon, prepojen od znoja, prahu in vonja po bencinu. Vselej zadovoljen, srečen.«

 

Zgodba fanta iz Izole z iskrenimi sanjami, ki jim je posvetil vse in postal najuspešnejši avtomobilski športnik v Sloveniji. Uspelo mu je v športu adrenalina, strasti in neizmerne življenjske energije. Andrej Jereb je prehodil pot od voznika zastave Yugo do udeleženca dirk za svetovno prvenstvo. Pot od večkratnih naslovov državnega prvaka v Sloveniji je kronal z uvrstitvijo v prvo deseterico slavnega relija Monte Carlo. Svojo zgodbo, s katero želi predvsem navdihniti mlade, je napisal s pomočjo Gregorja Pavšiča, avtomobilističnega novinarja ter avtorja knjig Usodna strast.

Najuspešnejši in najbolj prepoznaven slovenski avtomobilski športnik Andrej Jereb, z biografijo z naslovom Moja linija, povzema svoje življenje in kariero, ki se je leta 2010 končala z največjim uspehom – uvrstitvijo med prvo deseterico slavnega relija Monte Carlo. Gre za prvo izdano biografijo avtomobilskega športnika v Sloveniji.

 width=

»Namen knjige ni le povzemati športno pot, temveč jo tudi ponuditi kot navdih vsem mladim. Vsem tistim, ki jih v mladih letih nekaj zadene kot puščica in jih prevzame, čemur se nato povsem predajo in v tem vidijo svoje življenjske sanje, poslanstvo in cilj. Prav na tak način sem se kot najstnik zaljubil v reli. Ko še nisem imel vozniškega izpita, sem z delom v avtopralnici, med poletnimi počitnicami, zaslužil denar za prve dirkaške rokavice in tekmovalna sedeža. Pri 19. letih sem kupil prvi dirkalni avtomobil in odpeljal prvi reli,« se spominja Andrej Jereb.

 

Prva dirka je bila zanj osnovna izpolnitev sanj in od tedaj so bili vsi nastopi, vse odpeljane hitrostne preizkušnje in zmage le še nadgradnja iskrenih sanj preprostega f ant a iz Izole. V svoji biografiji Andrej povzema kompleksnost relija, svoj intimni odnos do avtomobilskega športa, vzponov, padcev in rasti skozi kariero.

 

Knjiga, ki obsega 292 strani, je razdeljena na 14 poglavij, ki jih spremljajo vmesni pogovori z najbližjimi Andrejevimi sodelavci, člani najožje družine, nekdanjimi sovozniki, pokrovitelji in člani ekipe.

 

Več informacij o knjigi najdete na spletni strani http: //a-jereb. si/sl/knjiga-moja-linija.

Naročila in informacije na knjiga@a-jereb.si.