Asfalt se lahko segreje tudi do 80 stopinj

Medtem ko je večini ljudi znan napotek, naj se med 11. in 15. uro poleti izogibajo soncu, pa morajo biti lastniki štirinožnih prijateljev pozorni na še eno stvar. Ob že sicer visokih temperaturah zraka se lahko še veliko bolj segreje asfalt, tudi do 80 stopinj Celzija, kar lahko našim ljubljenčkom povzroči opekline na blazinicah tačk. V vročih dneh zato z njimi na sprehod le zjutraj in zvečer, svarijo veterinarji.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kako sploh vemo, da se je asfalt prekomerno segrel? Odprto dlan postavimo na asfaltno površino in jo tam držimo pet sekund. Če nas v tem času začne peči, so tla zagotovo prevroča za občutljive pasje tace.

Kadar se v poletnih dneh vseeno čez dan odpravite na sprehod s psom, izbirajte poti, ki niso betonske ali asfaltirane. Denimo po travi ali zemlji.

Obstajajo sicer tudi zaščitne nogavičke, ki bodo preprečile opekline na pasjih tacah. Vseeno pa velja opozorilo, da je dobro po vsakem sprehodu preveriti, ali so blazinice na tačkah psa razpokane ali rdeče. V tem primeru bo potreben obisk veterinarja.