Atelier Svojc vabi na otvoritev razstave Erika Lovka

Otvoritev zbirke kiparskih in slikarskih del Erika Lovka bo potekala 28. marca 2024 ob 18.00.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zavod Svojc vljudno vabi vse zainteresirane na otvoritev zbirke kiparskih in slikarskih del Erika Lovka, ki bo potekala 28. marca 2024 ob 18.00 v prostorih ateljeja “Atelier Svojc”, v Kopru na Grudnovi 3.

Na dogodku bo o umetniku in njegovem delu spregovoril kustos razstave, dr. Tilen Žbona.

 

Erik Lovko, slovenski likovni umetnik, se je rodil 21. maja 1953 v Postojni. Umrl je 8. avgusta 2009. Lovko je svojo šolsko pot začel v Postojni, kjer je obiskoval osnovno šolo. Nadaljeval je svoje izobraževanje na Srednji šoli strojne stroke v Ljubljani, kjer je pridobil poklic strojnega tehnika. Že zgodaj pa se je njegova strast usmerila v umetnost. Leta 1972 je začel svojo študijsko pot na umetnostni akademiji v Benetkah, kjer se je specializiral na področju slikarstva. Za svoje delo je prejel več nagrad. Razstavljal je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini. Ukvarjal se je s slikarstvom, kiparstvom, grafiko, ilustracijo in karikaturo.

”Lovkovo delo prepleta podobo skozi figuro in formo, plastika je prisotna tako na dvodimenzionalnih delih kot v objektih in kiparskih tvorbah, ki jih umetnik
podpisuje. Pogled skozi naracijo in razmislek o sporočilu sta vseskozi prisotna in utripajoča kakor sijoča zvezda na nebu ali utripajoči pulz ob odkritju neznanega,’‘ je zapisal dr. Tilen Žbona.