Avditorij vabi k vpisu abonmajev

Ljubitelje gledališča v Avditoriju Portorož vabijo, da (po)ostanejo njihovi abonenti v prihajajoči gledališki sezoni 2023/24. Vanj bo vključenih 7 predstav, ki so po besedah selektorice programa, režiserke Yulije Roschina vrhunske režijske in igralske kreacije pretekle in prihajajoče sezone. Tako vas bodo z odrskih desk pozdravili dobro poznani in priljubljeni igralci: Sebastian Cavazza, Saša Pavček, Janez Škof, Silva Čušin, Aljoša Kotlak, Tadeja Fatur, Lara Jankovič, Branko Šturbej…Na ogled bodo predstave, ki so sodelovale in bile nagrajene na osrednjem slovenskem gledališkem festivalu Borštnikovo srečanje v Mariboru in na festivalu Dnevi komedije v Celju.

Deli novico s tvojimi prijatelji
Izbor predstav nas bo spodbudil k razmisleku o pomembnih temah in vprašanjih našega bivanja. Soočanje s starostjo in minevanjem telesa nas spodbuja k razmisleku o svojem življenju in smislu našega obstoja. Preizpraševali se bomo tudi o (ne)vidnosti posameznika v ljubezenskem odnosu in v družbi nasploh, razmišljali o svojih mladostniških sanjah in se vprašali ali jim zmoremo, kljub občutku preteklega ali celo zamujenega časa, še vedno slediti. Spregovorili bomo tudi o ljubezni do sebe, bližnjega, o hrepenenju po bližini, odsotnosti ljubezni, osamljenosti in sovraštvu, ki se lahko prevesi v maščevanje in zlo.
S smehom in solzami bomo potovali skozi vsa ta vprašanja, iz dvorane pa bomo nedvomno odhajali zadovoljni, saj kakovostna umetnost vedno nahrani dušo, sporočajo iz Avditorija.

V Avditoriju si še posebej  želijo, da bi abonma vpisali študentje, tudi zato so zanje ceno abonmaja znižali kar za polovico.

Abonmajske predstave bodo uprizorjene enkrat mesečno od oktobra do maja (z izjemo decembra) ob 19.30 v Glavni dvorani Avditorija:

SLG Celje: William Missouri Downs POGLEJ ME! (komedija)
Režija: Luka Marcen
Igrajo: Aljoša Koltak, Žan Brelih Hatunić, Lucija Harum, Lovro Zafred, Đorđe Dimitrijević, k. g., David Vitez, k. g.

Mini teater: Edvard Albee KDO SE BOJI VIRGINIJE WOOLF (drama)
Režija: Ivica Buljan
Igrajo: Nataša Barbara Gračner, Branko Šturbej, Benjamin Krnetić, Klara Kuk

Siti teater: Jera Ivanc in Žan Papič NIKOLI NI PREPOZNO (monokomedija)
Režija: Luka Marcen
Igra: Mojca Fatur

Mini teater: Anne Frank DNEVNIK ANE FRANK (drama)
Režija: Vinko Möderndorfer
Igrajo: Gaja Filač, Saša Pavlin Stošić, Medea Novak, Tadej Pišek, Barbara Vidovič, Aleš Kranjec, Timotej Novaković

SNG Drama Ljubljana, Lucy Kirkwood: OTROCI (drama)
Režija: Nina Šorak
Igrajo: Saša Pavček, Silva Čušin, Janez Škof

Avtorski projekt Lare Jankovič: Simona Hamer PESEM ZA LARO (gledališko-glasbena predstava)
Režija: Yulia Roschina
Igra in poje: Lara Jankovič
Glasbeniki: Ravi Shrestha, Tilen Stepišnik, Aleksej Ermakov, Gašper Primožič

Mestno gledališče ljubljansko: Steven Berkof SHAKESPEARE (monodrama)
Avtor uprizoritve in igralec: Sebastian Cavazza

Cena abonmaja je 84 €, za študente 42 €.
Vpis poteka do 13. oktobra 2023 pri blagajni Avditorija.
Vse predstave, ki so vključene v abonmaju, si bo možno ogledati tudi izven abonmaja. Cena posamezne vstopnice je 20 € in 18 € za študente.

***
Za najmlajše bodo gledališke predstave v programu Avditorija enkrat mesečno.
V soboto, 14. oktobra ob 10.30 bodo gostili Lejo Ito Menard, igralko, režiserko, lutkarico in plesno pedagoginjo, z lutkovno igrano predstavo KAKO JE LISICA DOBILA ZLATI REP. Primerna je za otroke stare 3 leta in več.

To je zgodba o veseljaški, neustrašni Lisici, slavni tatici in pravi gozdni lepotici… Med prijatelji slovi po košatem repu, izbranem modnem stilu in po svoji gostoljubnosti. Življenje na obrobju gozda je čudovito, zabavno in razburljivo, včasih pa tudi nepredvidljivo in celo nevarno. Tako se ravno na Lisičji dan, na njen prvi rojstni dan, zgodi pravcata tragedija. Blizu potoka, kjer se Lisica kopa, se skriva past…

V soboto, 4. novembra ob 10.30 bo Mini teater gostoval s povsem novo predstavo KAKO JE VAMPIRČEK GRE V ŠOLO. Lutkovna predstava je primerna za otroke stare 5 let in več.

Vampirček skupaj s svojo razširjeno družino živi v stari vili. Ker je zelo osamljen, si želi hoditi v človeško šolo. Tam pa ga čaka presenečenje, saj človeški otroci ponoči spijo. Živi mrtveci zato organizirajo šolo, v katero hodijo Vampirček in drugi duhovi. Učitelj je Kapitan pošasti. Učencem zabiča, da ne smejo pisati v zvezke, ki so jih v šoli pustili dnevni učenci, vendar ga Vampirček ne uboga: v zvezek fanta, v katerega klopi sedi, reši domačo nalogo za matematiko. In kot živi deček Marcel ugotovi naslednji dan – popolnoma brez napake. Preko skupnega zvezka si Vampirček in Marcel začneta dopisovati in sčasoma skleneta prisrčno prijateljstvo.