Babica bi bila ponosna: polnjene paprike po domače

Polnjene paprike so ena tistih jedi, ki nas s svojo preprostostjo in bogatim okusom spomnijo, kako lepo je bilo sedeti za mizo, obkrožen z družino. Sočno meso, dišeč česen in domača omaka iz paradižnika – vse to ustvarja jed, ki gre naravnost k srcu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Klasična jed, ki na krožnik prinese vonje in okuse otroštva. Ta različica recepta združuje sočno govedino, dišeč česen in zrele paradižnike v popolno kombinacijo domačih okusov.

Priprava zahteva nekoliko več časa, a rezultat so mehke, aromatične paprike v bogati omaki – idealne za družinsko kosilo ali toplo večerjo. Postrežene s kislo smetano pa postanejo pravo kulinarično razvajanje.

Sestavine:

2 veliki paradižnika
2 stroka česna
1 glavica čebule
350 g mlete govedine
100 g riža
1 žlička sladke mlete paprike
½ žličke pekoče mlete paprike
10 manjših paprik
1 žlica paradižnikovega koncentrata
sol po okusu

Priprava:

Paradižnika blanširajte v vroči vodi, nato ju olupite, očistite in narežite.

Polovico nasekljane čebule in en strok česna drobno nasekljajte, zmešajte in dajte v ognjevarno posodo (ki naj bo dovolj velika, saj boste v njej kasneje pekli paprike).

Prelijte z oljem in pokrijte z aluminijasto folijo, nato postavite v pečico na 180 °C, dokler ne pripravite nadeva.

Preostalo čebulo in česen na hitro popražite, nato dodajte meso in začimbe.

ratatouille 640648 1280
Riž prav tako na hitro popražite na olju, prelijte z vodo (približno 2 dl) in pokrijte. Kuhajte na nizki do srednji temperaturi, dokler ni napol kuhan, nato ga zmešajte z mesom.

Vzemite posodo iz pečice.

S pripravljeno zmesjo napolnite očiščene paprike in jih položite v posodo na zmes pečenega paradižnika, čebule in česna.

Paradižnikov koncentrat zmešajte s 600 ml vode in prelijte čez paprike.

Pecite v pečici približno eno uro do uro in pol. Po želji postrezite s kislo smetano in uživajte!

Dober tek!