Bela omaka za testenine iz le 3 sestavin

Ta bela omaka je popolna izbira za kuhane testenine, pripravljena pa je iz le treh sestavin v manj kot 10 minutah. Če uporabite pravi Parmigiano Reggiano, ki je naravno slan in ima uravnotežen pikanten okus, dodatnih začimb sploh ne boste potrebovali.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ko potrebujete hitro kosilo ali večerjo, so testenine odlična izbira. Skuhate jih lahko v približno desetih minutah in združite s poljubnimi sestavinami ali omako. Če niste ljubitelji omak na osnovi paradižnika ali vam te ne ustrezajo zaradi prebave, je ta bela omaka idealna alternativa. Pripravljena je v manj kot 10 minutah iz samo treh sestavin: smetane, masla in naribanega parmezana.

Bela omaka – sestavine

350 ml smetane za kuhanje

150 g naribanega parmezana

100 g masla

Priprava

V lonec ali ponev vlijte smetano za kuhanje in dodajte maslo. Kuhajte na srednjem ognju, dokler se maslo ne stopi in poveže s smetano.

Dodajte nariban parmezan in mešajte, dokler se sir ne stopi in se omaka ne zgosti.

Prelijte jo čez kuhane testenine in postrezite.

Kakšna je razlika med Parmigiano Reggiano in Grana Padano?