Za krhko testo potrebujemo 250 gramov moke, 150 gramov masla, 100 gramov sladkorja, eno jajce in ščepec soli. Pripravimo še različne arome: eno žlico vanilijevega sladkorja ali stržen vanilijevega stroka, dve žlički cimeta, žličko ingverja v prahu ter 35 gramov mletih lešnikov. Te štiri arome lahko nadomestimo tudi z drugimi po našem okusu, denimo mletimi orehi ali mandlji, limoninim sokom ali nastrgano limonino lupino.
Maslo že prej vzamemo iz hladilnika, da se rahlo raztopi, nato ga zmešamo s sladkorjem. Zmesi dodamo jajce, sol in moko, ki smo jo prej presejali. Vse skupaj zgnetemo v testo, ki ga razdelimo na štiri dele, v vsakega od njih dodamo še aromo.
Štiri hlebče testa vsakega posebej zavijemo v prozorno folijo in za eno uro postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 210 stopinj, medtem hlebčke razvaljamo in iz testa z modelčki izrežemo poljubne oblike piškotov, ki jih nato pečemo 15 minut. Piškote, ko se ohladijo, shranimo v posodo oziroma škatlo s pokrovom.