Božični piškoti s štirimi okusi

Bliža se božič in marsikdo si želi dneve posladkati s pristnimi piškoti za ta čas. Po tem receptu lahko naenkrat spečemo piškote, ki bodo imeli enega od štirih izbranih okusov. Tako bomo med “brskanjem” po škatli, v kateri jih bomo shranili, lahko sledili trenutnemu navdihu in izbrali bodisi lešnikovega bodisi ingvirjevega ali kakega drugega. Ti piškoti pa so lahko tudi domisleno božično oziroma novoletno darilo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Za krhko testo potrebujemo 250 gramov moke, 150 gramov masla, 100 gramov sladkorja, eno jajce in ščepec soli. Pripravimo še različne arome:  eno žlico vanilijevega sladkorja ali stržen vanilijevega stroka, dve žlički cimeta, žličko ingverja v prahu ter 35 gramov mletih lešnikov. Te štiri arome lahko nadomestimo tudi z drugimi po našem okusu, denimo mletimi orehi ali mandlji, limoninim sokom ali nastrgano limonino lupino.

Maslo že prej vzamemo iz hladilnika, da se rahlo raztopi, nato ga zmešamo s sladkorjem. Zmesi dodamo jajce, sol in moko, ki smo jo prej presejali. Vse skupaj zgnetemo v testo, ki ga razdelimo na štiri dele, v vsakega od njih dodamo še aromo.

Štiri hlebče testa vsakega posebej zavijemo v prozorno folijo in za eno uro postavimo v hladilnik.

Pečico segrejemo na 210 stopinj, medtem hlebčke razvaljamo in iz testa z modelčki izrežemo poljubne oblike piškotov, ki jih nato pečemo 15 minut. Piškote, ko se ohladijo, shranimo v posodo oziroma škatlo s pokrovom.