Brez pšenice in slabe vesti: Hitra focaccia z oljkami in rožmarinom

Ta focaccia ima vse, kar imate radi pri svoji klasični različici, vendar brez slabe vesti. Priprava je preprosta, sestavine so vsakdanje, okus pa božanski.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kruh ni nujno poln ogljikovih hidratov. Ta focaccia ima vse, kar imate radi pri svoji klasični različici, vendar brez slabe vesti. Hrustljava na zunanji strani, mehka na notranji strani in bogata z mediteranskimi okusi česna, oljk in svežega rožmarina, se ta različica odlično ujema s keto dieto zaradi pametne kombinacije mandljeve moke, ovsenih vlaknin in veliko sira.

Ne glede na to, ali ga postrežemo samostojno z oljčnim oljem ali kot prilogo k glavni jedi, bo navdušil tudi tiste, ki se ne držijo diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Priprava je preprosta, sestavine so vsakdanje, okus pa nebeški.

Focaccia brez pšenice – Sestavine:

150 g mandljeve moke
2 žlici ovsenih vlaknin v prahu
285 g naribane mocarele
85 g kremnega sira
2 stepeni jajci
2 čajni žlički pecilnega praška
1 čajna žlička česna v prahu
1 žlica svežega rožmarina, razdeljena
14 oljk brez koščic
1/2 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke mletega popra
olje za pekač
oljčno olje za serviranje, po okusu

focaccia

Focaccia brez pšenice – Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj. Namažite pekač.
Mocarello in kremni sir postavite v mikrovalovno pečico za 1 minuto.
Premešajte in segrevajte v mikrovalovni pečici v 30-sekundnih intervalih oziroma dokler se ne stopita.
V skledo dodajte mandljevo moko, ovsene kosmiče, sol, poper, česen v prahu, večino sesekljanega rožmarina in pecilni prašek ter premešajte, nato postavite na stran.
Stopljenemu siru dodajte 2 stepeni jajci, nato vmešajte suhe sestavine.
Testo bo zelo lepljivo, zato si roke namažite z oljem.

focaccia

Testo položite na pekač in ga enakomerno razporedite z rokami.
V testo naredite 14 naključnih vdolbin in v vsako položite oljko.
Focaccio premažite z oljčnim oljem.
Potresite s soljo in preostalim rožmarinom.
Pecite 15–18 minut oziroma dokler testo ni čvrsto.
Pred rezanjem pustite, da se nekoliko ohladi.
Postrezite toplo, po želji pokapano z oljčnim oljem in posuto s svežim rožmarinom in mletim poprom.