Catfulness – bodimo kot mačke in premagajmo stres

Ljudje bi se morali naučiti živeti mačje življenje, da bi bili bolj sproščeni in manj pod stresom. To zagovarja t.i. teorija “catfulness”.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Že Sigmund Freud je dejal, da čas preživet z mačko ni nikoli potraten in številni so prepričani, da mačke dobro vplivajo na duševno zdravje ljudi. Še več, nekatere teorije zagovarjajo, da bi se ljudje morali večkrat obnašati kot mačke, da bi se tako znebili stresa in živeli mirnejše in bolj sproščeno življenje.

Pred leti je izšla knjiga Catfulness, neke vrste vodnik za “mačje življenje”, ki je kmalu postala bestseller. Spotify pa je objavil antistress playlisto, kjer je osnova za glasbo mačja preja. Slednja je zelo priljubljena tako med ljubitelji mačk, kot tudi vsemi tistimi, ki bi se radi sprostili, izbrana glasba menda zelo prija tudi dojenčkom.

Ljudje bi po nekaterih prepričanjih morali bolj posnemati mačke, tako je nastala tudi kampanja podjetja Sanicat “Be more cat”. Mačke imajo namreč močno osebnost, sledijo svojim željam in potrebam, zato bi jih morali pri tovrstnem obnašanju večkrat posnemati tudi ljudje.

Kako torej postati “bolj maček”:

  1. Naučite se sprostiti.
  2. Delajte tisto, kar si resnično želite.
  3. Ignorirajte ljudi, ki vam gredo na živce.
  4. Uživajte v trenutku.